E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de dalgalı seyrin devamı bekleniyor---

BİST'de dalgalı seyrin devamı bekleniyor

BİST'de dalgalı seyrin devamı bekleniyor
12 Ağustos 2015 - 08:42 borsagundem.com

​Koalisyon kurulacağına ilişkin fiyatlamalar BİST'in yönünü yukarı çevirdi

''Güne 78.500 seviyeleri üzerinden güçlü alımlarla başlayan Borsa İstanbul, açılışın ardından da yukarı hareketini 79.000 seviyesinin üzerine taşıdı. Özellikle dün AKP-CHP liderlerinin görüşmesi ardından gözlenen ılımlı hava ve DolarTL’de 2.76 seviyelerine yaşanan geri çekilme, BİST’in yükselişini destekledi. Haziran ayı cari denge rakamları ise beklentilere paralel gerçekleşti.

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na koalisyon kurma adına tam yetki vermesi haberiyle birlikte alımların devamında 80.000 seviyelerine kadar yükseldi. Gün sonu kapanış ise %2.9 yükselişle 79.720 seviyesinden gerçekleşti. Yurt dışı piyasalarda ise Çin’den gelen devalüasyon haberleriyle %2’lere varan hatta aşan önemli geri çekilmeler gözlendi.

Koalisyon kurulacağına ilişkin fiyatlamalarla yönünü yukarı çeviren BİST, bugün sabah Çin’den, öğle saatlerinde de Avrupa Bölgesi’nden gelecek sanayi üretimi verisini izleyecek. İçeride koalisyon kurulmasına ilişkin açıklamalar ve kur tarafındaki hareketler izlenerek BİST’deki dalgalı seyrin devamı beklenmelidir. ''
ŞEKER YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)