E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST Teknoloji endeksi dünya gündeminde---

BIST Teknoloji endeksi dünya gündeminde

BIST Teknoloji endeksi dünya gündeminde
29 Şubat 2024 - 13:15 borsagundem.com

BIST Teknoloji endeksinin 2024'teki yüksek performansı dünya basınının da ilgisini çekti. Financial Times, Türk hisse senedi piyasasının yüzde 20 ile 2024'te dünya genelinde dolar bazında en çok getiri sağlayan piyasa olduğuna dikkat çekti.

Dünya genelindeki teknoloji hisselerinde yaşanan rüzgâr Borsa İstanbul'u da etkiledi. Sene başından bu yana BIST teknoloji endeksi yüzde 65.9 prim yaptı. Küçük yatırımcının teknoloji hisselerine talebinin arttığına dikkat çekildi.

Borsa İstanbul Teknoloji Endeksi’nin 2024’e damga vuran yükselişi dünya basınının da ilgisini çekmeye başladı.

Habertürk'de yer alan habere göre, son olarak dünyanın en saygın ekonomi yayınlarından Financial Times’ın “Türk hisselerinin teknoloji çılgınlığının (tech mania) etkisindeki dünya lideri rallisi” başlıklı haberinde yerli yatırımcıların enflasyondan kaçmak için hisselere yöneldiği belirtildi.

Borsa İstanbul TÜM endeksinin dolar bazında bu yıl yüzde 20 yükseldiği bilgisi paylaşılan haberde “Yükselişte başı yüzde 61 çıkan teknoloji sektörü çekti. Türkiye’deki yükseliş MSCI Dünya endeksleri arasındaki en yüksek getiri oldu. Yükselen enflasyonun tüketicilerin birikimini eritmesi ve kurumsal yatırımcıların dünyayı etkisi altına alan teknoloji tutkusundan yararlanmak istemesi hisselerdeki yükselişin ana nedeni oldu. Geçen haziran ayında ekonomik politikalarda başlayan değişim süratle devam ederken yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılar Türk hisse senedi piyasasına yöneliyor” denildi.

Financial Times haberinde BIST Teknoloji ve Bist Tüm endeksinin dolar bazındaki getiri grafiğine yer verildi:

Teknoloji hisseleri geri çekilmeye hazırlanıyor

 

Borsada teknoloji rüzgârı

 

Pasifik Teknoloji, Titra Teknoloji'nin yüzde 51’ini satın aldı

 

İşte teknoloji şirketleri için en büyük 10 fırsat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)