E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST 100'ün güne alıcılı başlaması bekleniyor---

BİST 100'ün güne alıcılı başlaması bekleniyor

BİST 100'ün güne alıcılı başlaması bekleniyor
23 Ocak 2015 - 09:07 borsagundem.com

Endeks tarihi zirveye kadar yüzde 2,7 potansiyel barınıdırıyor

''Avrupa Merkez Bankası  Mart ayından başlamak üzere 2016 Eylül sonuna kadar sürecek tahvil alım programı başlatırken,  genişlemenin toplamda 1,1 trilyona kadar ulaşması planlanıyor. Kararla birlikte küresel piyasalarda pozitif bir hava hakimken, Türk ETF'i %1,25 oranında değer kazandı.   

Dün, %0,65 oranında primle  90.902 puandan kapatan BIST100'ün güne alıcılı başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak göstergelerin aşırı alım bölgesinde yer aldığı endekste, önemli dirençler geçilirken şu aşamada tarihi zirve olan 93.398 seviyesi hedeflenebilir. Genel olarak baktığımızda, yükselişte önemli bir katalizör olan  bankacılık hisselerine sanayi ve holding hisselerinin de eşlik ettiğini izliyoruz. Tarihi zirvesine %2,7 oranında daha potansiyel barındıran endeks, dolar bazında %23 potansiyel barındırmakta. Dolayısıyla, banka dışı hisselerle birlikte dolar bazındaki iskonto endeksi  en azından tarihi zirvesine taşıyabilir.

Ayrıca dün TCMB tarafından açıklanan sermaye akımlarına göre hisse senetlerine para girişi devam ederken, yabancı takas oranı %64,44'e ulaşmış durumunda. Öte taraftan, teknik olarak aşırı alım bölgesindeki göstergelerle kar realizasyonu gündemdeki yerini korurken, 25 Ocak'ta Yunanistan'da yapılacak seçimler ise görünürdeki risk. Ek olarak dün Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümünden sonra, politikaların değişebileceği endişesiyle bir miktar yükseliş kaydeden petrol fiyatlarının da piyasa üzerindeki etkisi takip edilebilir.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)