E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBIST 100 haftayı yatay kapattı---

BIST 100 haftayı yatay kapattı

BIST 100 haftayı yatay kapattı
11 Şubat 2019 - 09:49 borsagundem.com

BIST endeksi geçen haftayı yatay seyriyle devam ettirerek 102,452 seviyesinden kapattı

''BIST 100… Haftayı Yatay Kapattı… BIST endeksi geçen haftayı yatay seyriyle devam ettirerek %-0,32 düşüş ile 102,452 seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse %12,35’lik yükselişi ile BJKAS olurken, düşüşü ile en çok dikkat çeken hisse ise BIST 100 içinde -%4,98’lik düşüşü ile ODAS oldu. Türk şirketlerinin global gelişen ülke şirketlerine kıyasla halen iskontolu seviyeleri devam etmekte olduğunu düşünmekteyiz. Bu hafta açıklanacak olan yurtiçi Cari
Hesap, Sanayi Üretimi (Perşembe) ve Ocak Bütçe Dengesi (Cuma) verileri takip edilecektir."

USDTRY… Primlenen Dolar Endeksi ile Yukarı Yönlü... Tarım dışı istihdamın verisinin beklenenden iyi gelmesi ile diğer para birimlerine karşı değer kazanmaya başlayan Amerikan Doları’nın 2 haftalık primli seyri devam ederken USDTRY paritesi tekrardan yukarı 5,25 seviyelerinde seyretmektedir. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini korumakta olduğunu düşünmekte olup ABD faiz oranlarında artırımın durdurulmasının bunu destekleyen bir faktör olduğunu düşünmekteyiz. Bölgesel Jeopolitik riskler ile Mart yerel seçimlerinin yaklaşması Türk Lirası ile ilgili risk faktörlerini arttırmaktadır.

EURTRY… 6,00 Direncini Kıramadı... Geçen hafta boyunca 6.00 seviyelerini test eden EURTRY Türk EURUSD’nin değer kaybı ile tekrardan 5,94 seviyelerinde. Yurtiçi kaynaklı risk faktörler yukarı yönlü harekete destek verebilir.

EURUSD… Tahmini Büyüme Aşağı Yönlü Çekildi... Geçen hafta Avrupa Birliği (AB) 2019 yılına ilişkin Euro Bölgesi büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 1,3'e düşürmesi ve 2020 tahminini yüzde 1,6’ya düşürmesinden sonra Euro’nun değer kaybı sonrası 1.13 seviyelerini aşağı yönlü test etmektedir. Aşağı yönlü revize global resesyon endişelerini destekleyecek nitelikte olması ve Brexit belirsizliği, Deutche Bank’ın bu riskleri teyit etmesi ile değer kaybını daha da hızlı tetikleyebilir.

XAUUSD… 1300 US$ Seviyesinden Toparlandı… ABD-Venezuela arasındaki gerilim devam ederken, Trump’ın Kuzey Kore ile Vietnam’da görüşeceğini belirtmesi,  Şubat ayında planlanan ABD-Çin görüşmelerinin Liderlerinin Mart ayında görüşebileceklerini belirtmeleri ve Avrupa tarafında ekonomik ve siyasi belirsizliklerin AB büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etmesi global resesyon endişelerini daha da arttırmakta olup ons altına 1310 US$ seviyelerinden toparladı.

GLDGR… Doların Değerlenmesi ile Pozitif… Global haber akışı ile ons altının toparlanması ve USDTRY’nin değer kazanması ile, gram altın 221TL seviyelerinde seyretmekte.

BRENT… Dengeli Risk Görünümü ile Yatay… OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin devam etmesi arz yönlü negatif bir risk olarak devam etmektedir. ABD bazlı Askeri operasyonunda gündemde kalması söz konusu iken, ABD-Çin ticaret görüşmesinde belirsizliklerin devam etmesi talep bazlı aşağı yönlü riskleri arttırmaktadır. AB’nin geçen hafta büyüme beklentilerini düşürmesi talep bazlı endişeleri arttıran ayrı bir faktör olarak gündemini korumaktadır. Deutche Bank’ın araştırması ile mevcut belirtilen riskler gündemini koruyacaktır. İlgili haber akışları takip edilecektir.

S&P 500… Küresel Büyümeye Yönelik Endişeler ile Negatif… Goldman Sachs’ın mevcut risklerden kaynaklı 2019’un son rallisi olabileceğini belirtmesi, küresel büyümeye yönelik endişeleri teyit edebilir niteliktedir. ABD-Çin ticaret görüşmelerinin Şubat ayı içinde tekrar ABD’li bir heyetin Çin’e gitmesi ile devam edeceği ancak Liderlerin Mart ayından önce görüşemeyeceğini belirtmesi belirsizliklerin etkisini arttırmaya devam ettiriyor.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)