E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST 100 bin puanın üstünde kalmaya devam edebilir---

BİST 100 bin puanın üstünde kalmaya devam edebilir

BİST 100 bin puanın üstünde kalmaya devam edebilir
03 Temmuz 2017 - 09:25 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin güne hafif yükselişle başlaması ve enflasyonda düşüş eğilimi ile birlikte 100 bin seviyesi üzerinde kalmaya devam etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞEN PİYASALARA KARŞI POZİTİF AYRIŞTI…

BIST 100 Endeksi global hisse piyasalarındaki yükseliş trendine eşlik etmekle birlikte piyasa çarpanları bazında iskontolu olmaya devam etmesi ve 2017 yılında güçlü performans gösterse de 2016 yılbaşında başlayan gelişen hisse piyasalarına karşı performans açısından geride kalması pozitif ayrışmanın devamını sağlamakta. Bu paralelde Cuma günü BIST 100 Endeksi günü %0,2 yükselişle 100,000 seviyesi üzerinde kalmaya devam etti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE HAZİRAN ENFLASYON VERİSİ...

Önemli verilerin açıklanacağı hafta saat 10:00’da Türkiye Haziran ayı enflasyon verileri ile başlayacak. Haziran ayı enflasyon beklentisi aylık bazda %0,1 artış (önceki %0,45) şeklinde. Veri bu şekilde açıklanırsa yıllık enflasyon %11,20’ye gerilemiş olacak. Sözkonusu enflasyon düşüşü kısa vadeli olarak olumlu karşılansa da mevcut durumda yılsonuna kadar enflasyonda önemli bir düşüş beklememekteyiz. Önümüzdeki aylarda baz etkisi nedeniyle %12’lere doğru tekrar yükseliş eğilimi de görebiliriz. Global tarafta haftanın verisi Cuma günü açıklanacak ABD istihdam ve ücret artışı verileri olacak. Sabah itibariyle Asya ve ABD vadeli Hisse piyasaları hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin güne hafif yükselişle başlamasını ve enflasyonda düşüş eğilimi ile birlikte 100,000 seviyesi üzerinde kalmaya devam etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Endeks Değişikliği… Temmuz-Eylül dönemine ilişkin endeks değişikliklerine göre bugün itibariyle SELEC, DOCO, POLHO, NUGYO ve ALBRK BIST 100 Endeksi’nden çıkarılacak olup YAZIC, TRCAS, TKNSA, ALCTL ve KRONT dahil edilecek. BIST 50 Endeksi’nde KORDS, TRKCM ve AKSEN çıkarılıp SASA, NETAS ve TTRAK dahil edilecek. BIST 30 Endeksi’nde ise FROTO endeksten çıkarılırken DOHOL endekse dahil edilecek. (Bloomberg HT)

Taraf Bilgisi Gösterilecek Şirketler… BIST 30 Endeksi’nde, Temmuz ayı boyunca BIMAS, FROTO, ISCTR, PETKM ve SISE paylarında taraf bilgisi yayını kapatılarak, DOHOL, EKGYO, HALKB, MAVI ve THYAO paylarında taraf bilgisi yayını başlayacak. (KAP)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Hatay Sebenoba RES, Manisa Karakurt RES ve Kapıdağ RES'in toplam 100,5 milyon USD bedel ile satışı konusunda Fernas Şirketler Grubu ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. (KAP)

GSRAY…Nötr… Şirketin gerçekleştirdiği %399 oranında bedelli artırımının ardından, GSRAY hisselerinin Pazartesi (bugün) işlem göreceği referans fiyat 22,035 TL olarak belirlendi. (KAP)

GOLTS…Nötr… Şirket, klinker üretiminin gerçekleştirildiği toplam 2 fırından, toplam klinker üretim kapasitesinin %35 'ini temsil etmekte olan 1.fırının durdurulmasına tahmini 10 gün daha devam edileceğini açıkladı. (KAP)

KLGYO…Nötr… Şirket, Esenler, İstanbul’da 89,7 milyon TL bedel ile 4 adet deponun satın alındığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 yükselişle 123,500 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 123,000 – 124,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde gelişen ülke para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm, Türk Lirası sınırlı pozitif seyir izledi. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,18 değer kazancı ile tamamladı. Bugün yurt içinde Haziran ayına ait enflasyon verileri takip edilecek. Haziran ayı enflasyonunun aylık bazda %0,10, yıllık bazda ise %11,20 oranında artış kaydetmesi beklenmekte.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, geçtiğimiz hafta içerisinde global bazda hisse senetleri piyasalarındaki yükseliş ve birçok merkez bankası başkanının para politikasında sıkılaşmaya gidileceği şeklindeki söylemleri sonrasında zayıf seyir izledi. Altın haftanın son işlem gününü Dolar karşısında %0,31 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde ABD’de sağlık reformu oylamasının ertelenmesiyle birlikte ABD Doları’nın G10 para birimleri karşısında değer kaybı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin önümüzdeki döneme ilişkin para politikasında normalleşme sinyalinden vazgeçmemesi ile birlikte euro tarafında görülen değer kazanma eğilimi haftanın son işlem gününde sınırlı kar satışları ile karşılaştı. Euro dünü dolar karşısında %0,13 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)