E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBirçok ürünün fiyatını etkileyecek zam kararı---

Birçok ürünün fiyatını etkileyecek zam kararı

Birçok ürünün fiyatını etkileyecek zam kararı
26 Ağustos 2021 - 16:32 borsagundem.com

Dünyanın en büyük çip imalatçısı Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, çip fiyatlarına yüzde 20'ye varan oranlarda zam kararı aldı. Karar, cep telefonundan otomotive kadar birçok ürünün fiyatını etkileyecek.

Dünyanın en büyük çip imalatçısı Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, çip fiyatlarına yüzde 20’ye varan oranlarda artırma kararı aldı.

Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, şirket en gelişmiş çiplerinin fiyatlarına yaklaşık yüzde 10 zam, otomobil üreticileri gibi müşterilerin kullandığı daha az gelişmiş çiplerin fiyatlarınaysa yaklaşık yüzde 20 zam yapmayı planlıyor.

ELEKTRONİK ÜRÜN FİYATLARINA YANSIYACAK

Zamların bu yıl sonu ya da gelecek yıl yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu zamlar neticesinde müşteriler elektronik ürünlere daha fazla para ödemek durumunda kalacaklar.

Küresel yarı iletken çip kıtlığı nedeniyle imalat faaliyetlerinde büyük gecikmeler yaşanmış, otomobil imalatçıları üretimi azaltmışlar, elektronik eşya imalatçılarıysa corona virüsü salgını sırasında akıllı telefon, TV ve oyun konsollarına artan talebi karşılamakta güçlük çekmişlerdi.

Çip krizinde yüzde 20 fiyat artışı iddiası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )26 Ağustos 2021 21:31

    her rüetim hattı aldıgı zamlı urun kar rakamını urettıgı urun maliyetine ekleyecektır. kademeli fiyat artışı gelecek belliki 1 ayı bulur...

  • AHMET ÖZBİR26 Ağustos 2021 21:12

    YABANCI ülkelerdeki ZAM'ı Türkiye'de yapılmış gibi YORUMLAYAN cahil TROLLER gidin dağlara, bağlara, mağaralara ÜÇ TAŞ OYNAYIN, BİZDEN UZAK OLUN.

  • AkTorol Ahmet Ötzbir27 Ağustos 2021 00:08

    Türkiye de bu cip ile üretim yapan fabrikalarımızda aynı malı yüzde 20 zamlı almayacak mı ? nasıl bir mantık  ? . yurt dışından ithal alınan un , un zamlansa ekmek yapıp satan fırın zam yapmayacak mı ?   2 + 2 = 5 diyorsun be Ahmet : ))  bilanço tutmaz..

  • Mete bey26 Ağustos 2021 18:09

    Memurlar 6 ay bir zam.alıyor asgari ücretli seneden seneye yetmiyor biz ne yapak sendikasiz da yok

  • Hehe26 Ağustos 2021 16:55

    Heheeyttt bizim ekonomimiz sahlandi birkere o olsa olsa zamcik olur gelsinde zam gorsunler pis kiskanc dijjj minnaklar

  • manyak herif26 Ağustos 2021 16:51

    Zam demek borç demektir.borç da yiğidin kamçısıdır.Bu durumda memurlara yapılan 3 kuruşluk zam da onlar için yeni borçlar demektir.

  • muhammed26 Ağustos 2021 16:40

    aşı fiyatlarını da etkiler mi acaba?

  • Ahmet Çakar 26 Ağustos 2021 17:52

    zam gerekliydi çok fazla tüketim var ülkemizde

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Ağustos 2021 16:57

    senin haberin yok galiba aşı ya çoktan zam yapmıylar idi.