E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Bir ülkeye daha vize müjdesi---

​Bir ülkeye daha vize müjdesi

​Bir ülkeye daha vize müjdesi
14 Nisan 2014 - 17:04 borsagundem.com

Her iki ülke vatandaşlarının karşılıklı seyahatleri için vize mecburiyeti kaldırıldı.

Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak 16-17 Nisan tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak. Ziyaret sırasında vizelerin kaldırılması anlaşmasının imzalanması bekleniyor.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre ziyaret çerçevesinde, Türkiye ile Malezya arasındaki ikili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı görüşmeler gerçekleştirilecek.
Konuk Başbakanın Başbakan Erdoğan ile 17 Nisan tarihinde yapacağı görüşme vesilesiyle, iki ülke arasında, Serbest Ticaret Anlaşması ve Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma’nın imzalanması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek olan konuk Başbakan, Ankara’da Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) “Küreselleşen Asya’da Türkiye-Malezya Stratejik Ortaklığı” konulu bir konferans da verecek.
Başbakan Erdoğan’ın 9-10 Ocak 2014 tarihlerinde Kuala Lumpur’a yaptığı ziyaret sırasında imzalanan Ortak Bildiri ile ikili ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine çıkarmış olan Türkiye ve Malezya’nın, Necip Tun Abdürrezzak’ın bu ziyaretiyle, ilişkileri ve işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi.
Türkiye ile Malezya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümüne denk gelen 2014 yılındaki karşılıklı ziyaretlerin, ikili ilişkilerin daha da ileriye taşınması konusundaki ortak iradenin bir tezahürü olarak değerlendirildiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)