E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir ilaç devi daha çalışmalarını durdurdu---

Bir ilaç devi daha çalışmalarını durdurdu

Bir ilaç devi daha çalışmalarını durdurdu
14 Ekim 2020 - 07:21 borsagundem.com

Johnson & Johnson'ın aşı çalışmalarını durdurmasının ardından ABD'nin ilaç devlerinden Eli Lilly de antikor çalışmalarını güvenlik gerekçesiyle durdurdu

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) kâbusu tüm dünyada hızla artarken umutlar aşı ve ilaç çalışmalarında. Ancak üst üste gelen olumsuz haberler moralleri bozuyor. 

ABD merkezli ilaç devi Johnson & Johnson önceki gün aşı çalışmalarına ara verdiğini duyurmuştu. Bu kez de antikor üretme çalışmaları yapan şirketten durdurma kararı geldi. 

ABD merkezli ilaç firması Eli Lilly tarafından yapılan açıklamada Veri Güvenliği İzleme Kurulu’nun (DSMB) talebi üzerine antikor çalışmalarını içeren klinik testlerin durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, “Lilly, bağımsız DSMB’nin çalışmaya katılan hastaların güvenliğini dikkatli bir şekilde sağlama kararını destekliyor” ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik endişesine neden olan faktörler konusunda herhangi bir detay paylaşılmazken çalışmalar genellikle bir gönüllünün yan etkiye maruz kaldığı veya hastalandığı durumda durduruluyor.

JOHNSON & JOHNSON AŞI ÇALIŞMALARINI DURDURMUŞTU

Aşıya en yakın şirketlerden biri olan Johnson & Johnson, katılımcılardan birinde ‘tanımlanamayan bir rahatsızlık’ belirlenmesiyle birlikte aşı denemelerine ara verildiğini duyurmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)