E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan önemli mesajlar---

Binali Yıldırım'dan önemli mesajlar

Binali Yıldırım'dan önemli mesajlar
21 Mart 2017 - 23:11 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, WOW Hotel'de düzenlenen Kanaat Önderleri Buluşması'ndaki konuşmasında, bugünün Nevruz Bayramı olduğunu hatırlatarak, yurdun çeşitli  yerlerinde baharın gelişini müjdeleyen Türk ve Müslüman aleminde kutlanan önemli  bir günü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

Bu etkinliklerde herhangi bir tatsız hadise yaşanmadığını dile getiren  Yıldırım, "Bu programa gelmeden önce, Alevi kardeşlerimizle bir araya geldik.  Dünyanın her tarafından gelen seçkin dedelerle ve topluluklarla Nevruz cemini ve  bu vesileyle yapılan semah merasimine iştirak ettik. Şimdi sizlerle beraberiz.  Özellikle, şunu ifade etmek isterim, İstanbul aslında Türkiye'nin özetidir.  Diyarbakır, Rize, Konya, Erzincan, Kastamonu, Van, Sivas İstanbul'dadır. 81  vilayetimizin her rengi her düşüncesi her farklı anlayışta farklı ideolojide  bütün vatandaşlarımızın bir araya geldiği ve birlikte istiklal ve istikbal  mücadelesini verdiği şehirdir İstanbul." diye konuştu.

"Cemre, gönüllere düştü"

Yıldırım, Türkiye adına milat olacak bir dönemde bir değişime öncülük  edecek kanaat önderleriyle bu gece bir arada olduklarına dikkati çekerek, şöyle  konuştu:

"Baharın ilk ateşini ülkemizin bütün renkleriyle beraber gönül gönüle  yakıyoruz. Toprağa, havaya ve suya düşen cemre bugün gönüllerde. Gönüllere düştü.  İnşallah, yakın bir gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye'nin kapılarını hep  beraber aralayacağız. Vesayet odaklarının ve vesayet anlayışının son  kalıntılarını da inşallah ülkemiz yönetiminden uzaklaştıracağız. Devletimizi daha  çok millete ait hale getireceğiz. Bu tarihi güne 26 gün gibi bir süremiz var.  Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine geziyoruz. Gittiğimiz her  yerde her şehirde kadın, erkek, yaşlı bütün vatandaşlarımızın gözlerinde gelecek  umudunu ve heyecanını yakından görüyoruz."

AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana "Bu topraklar hepimize yeter." anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yıldırım, ilk olarak işe değişim  ve dönüşümle başladıklarını kaydetti.

"80 milyonu kardeş bildik"

Yıldırım, insanı merkeze alan bir yönetim şekliyle Türkiye'nin ve  milletin hizmetinde olduklarına vurgu yaparak, "Risk aldık. Sıkıntılarla  karşılaştık. Bütün zorluklara rağmen değişime direnen bütün engelleri, kaldıra  kaldıra bugünlere geldik. Devleti millet adına, Türkiye'nin bütün vatandaşları  adına bir dönüşüme tabi tuttuk. Kavmiyetçiliği, ayrımcılığı, bölgesel  farklılıkları bizi ayrıştıran değil bizi kucaklayan ve bizi birleştiren zenginlik  olduğunu hep aklımızda tuttuk. Darbelere, vesayet ve baskılara asla boyun  eğmedik. Yenik düşmedik. Çünkü bizim başımızda kurucu liderimiz,  Cumhurbaşkanımız, millet sevdalısı bir kişi var. O da Recep Tayyip Erdoğan. Onun  riyasetinde çıktığımız bu yolculukta 780 bin kilometrekare vatan toprağını bir  bildik. 80 milyonu kardeş bildik. Doğu ile batıyı, kuzeyle güneyi hep bizi  birleştiren, birlikte Türkiye yapan anlayışla ele aldık." değerlendirmelerinde  bulundu.

Hiçbir zaman bir zümrenin partisi olmadıklarına vurgu yapan Yıldırım,  hiç kimseyi de öteki olarak görmediklerini anlattı.

Yıldırım, bugün de bu anlayışlarının devam ettiğini dile getirerek,  vatandaşların huzur ve mutluluğundan başka hiçbir dertleri ve davaları olmadığını  belirtti.

İnsan odaklı siyasetlerinin aslı esası ve özetinin insanın onur ve  haysiyetini korumak, vatandaşların hakkını hukukunu gözetmek olduğunu vurgulayan  Yıldırım, şöyle devam etti:

"Siyasetimizin esası demokrasimizi güçlendirmek, Türkiye'yi hukuk  devleti olarak gerekli uluslararası standartlara getirmektir. Demokrasi yolunda  birçok sessiz devrim yaptık. Devletle vatandaş arasındaki itilafların çözümü için  çok ciddi inisiyatifler aldık. Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz ihanetine maruz  kaldık. Tam demokrasiye ulaşmak için yeni adımlar atma ihtiyacını gördük. 15  Temmuz Türkiye'de gelecek açısından bir dönüm noktasıdır. Türkiye 1950'de çok  partili hayata geçti. 67 yılı geride bıraktı. 67 yıl içerisinde milli iradeye  sürekli taciz, sürekli milli iradenin kesintiye uğraması için çeşitli müdahaleler  oldu. 1960 darbesi bir başbakan, 2 bakanın asılması... 1971 cumhurbaşkanlığı  seçimi bahane edilerek bir darbe... İstikrarın ortadan kaldırılması, milli  iradenin tekrar yok edilmesi. 1980, yine aynı hikaye. 124 tur olmuş cumhurbaşkanı  seçilememiş. Bu sefer bu bahane edilerek 12 Eylül darbesi yapılmış. Geliyoruz  1990'lı yıllara. Bu sefer insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, başörtüsü  yasağı getiren 28 Şubatlı o günler. Bunları da Türkiye yaşadı. Nihayet o  yasakların arkasında 2001 krizi... Bu kriz Türkiye'nin yerle bir olmasıdır. Bütün  kazanımlarının elinden çıkıp gitmesidir. 67 yıllık geçmişe bakıldığında  1950-1960-1980-1990-2002-2017... Üç tane dönem var. Türkiye hep kazanmış, hep  büyümüş. Fakat geri kalan 3 dönemde de kazandıklarını kaybetmiş. 1950-1960'ın  kazanımları 1960-1980 arasında gitmiş, 1980-1990 arasındaki kazanımlar 1990-2000  arasında yok olmuş. Nihayet AK Parti yerle bir olmuş ekonomiyi, batmış bankaları,  50 milyar doları yok olmuş bir ülkeyi, faizleri yüzde binlere ulaşmış, dövizi  kontrolden çıkmış bir ülkeyi teslim aldı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali22 Mart 2017 06:55

    eskiden alevi sunni dediler sağcı solcu dediler şimdi evetçi hayırcı diyorlar ne oluyoruz

  • kutuplasma artti..21 Mart 2017 23:42

    Sayenizde kutuplasma artti..bi Evet icin deger miydi...Koskoca Meclisin yetkisini elinden alarak milli irade dislaniyor...Yasasin TBMM..yasasin 23 Nisan..