E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan flaş MHP açıklaması---

Binali Yıldırım'dan flaş MHP açıklaması

Binali Yıldırım'dan flaş MHP açıklaması
20 Ocak 2017 - 20:18 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifi konusunda TRT'ye konuk olarak açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavga ve gerilim görüntüleri konusunda 'Bunlar hoş şeyler değil. Konuşulacak ne varsa konuşulsun ancak hakaret olmasın' dedi. Başbakan, referandum sürecinde ise MHP ile ortak bir çalışma yürütmeyeceklerini belirterek, 'MHP ayrı AK parti ayrı siyasi partiler' dedi. Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

MECLİS'TE YAŞANAN GERİLİM VE KAVGALAR
- Bunlar hoş şeyler değil. İsimlere girecek değilim. Orada muhalefet partilerinden olduğu kadar bizim partimizden de mağdur olan arkadaşlarımız var. Biz sabırlı davranıyoruz. Her an gerilim olabilir. İşlem görülsün. Konuşulacak ne varsa hepsi konuşulsun ama hakaret olmasın. İnsanları incitecek şeyler yapılmasın. Şiddet yapılmasın. Bunlar vatandaşlarımız için iyi örnek olmuyor. İzleyen çocuklar için iyi örnek olmuyor. İnsanlar bakıyor ‘Bu ne biçim meclis’ diyor. Bu Gazi Meclis’e yakışan şey değil.

- Bir an önce bu teklif konuşulsun ve vatandaşın önüne, gerçek sahibine götürülsün.

- Hiçbir şekilde oylamada sürpriz beklentimiz yok. 1. tur oylamada arkadaşlar ne yaptıysa 2. tur oylamada da yapılacak.

MUHALEFETİN 'AÇIK OY' İTİRAZLARI VE TEKLİFİ ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRME OLASILIĞI
- Anamuhalefet partisinin gayet tabii hakkıdır, anayasa değişiklikliğini mahkemeye götürebilir. Ancak oy kullanmada iç tüzüğe aykırı bir davranış yok. Biz AK Parti'nin 316 vekili olarak bu teklife imza koyduk. Bu ne demek; irademizi ortaya koyduk. Benzer şekilde bu teklife karşı çıkan CHP ve HDP de 'hayır diyeceğiz' dediler. Bu çok açık.

- Vatandaşa anayasa ne getirecek; biz meydanlarda bunu anlatacağız. Bu anayasa değişikliği ülke yönetiminde zaman ekonomisi sağlayacak. Bürokrasi ile siyaset arasında ayrışma kalkacak. Zaman tassurrufu sağlanacak.

MHP İLE ORTAK ÇALIŞMA OLACAK MI?
- 'Evet'i anlatma konsunda ortak bir çaışma olmayacak. MHP ve AK Parti ayrı partiler ancak hedefimiz aynı. Vatandaşa 'evet'in anlamını anlatacağız ve oyunu isteyeceğiz. MHP'de ayrı şekilde kendi çalışmasını yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)