E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gates: Borsada hisseler pahalı---

Bill Gates: Borsada hisseler pahalı

Bill Gates: Borsada hisseler pahalı
14 Aralık 2016 - 03:54 borsagundem.com

Microsoft'un patronu Bill Gates, Fed'in faiz kararını açıklamasından bir gün önce çıktığı TV programında, faizlerin düşük olması nedeniyle hisse senetlerinin pahalı olduğunu söyledi

Dün sabah CNBC'nin programında konuşan Microsoft'un kurucusu ve patronu Bill Gates, düşük faiz oranlarının hisse senetlerinin pahalı olmasına yol açtığını söyledi. 

"Kesinlikle bir borsa uzmanı değilim" diyen Gates, "Ancak makro ekonomik tabloya baktığımda faiz oranlarının o kadar düşük kaldığını şaşırtıcı buluyorum. Bu yüzden de kesinlikle hisse senetleri pahalı" diye konuştu. 

Gates, şöyle devam etti: "Unutmayın ki, hisse senetleri en yaygın değerleme ölçütlerine göre bakıldığında pahalıdır. 12 aylık fiyat-kazanç oranı, uzun vadeli ortalamaya bakıldığında, ekonomist Robert Shiller'in döngüsel olarak ayarlanmış fiyat gelir oranına bakıldığında hisselerin pahalı olduğu görülür. Bu yüksekliğin sebebi de düşük faiz oranından kaynaklanıyor."

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), düşük faiz politikası sayesinde sağlanan teşvikin ABD ekonomisine katkıda bulunduğunun kaçınılmaz olduğunu belirten Gates, "Ancak bu durum hisse senetlerini de köpüklü bir yüksekliğe itti" dedi. 

HİSSE SENETLERİ FİYATLARI DÜŞECEK

Gates, Fed'in 2016'da bir kez ve 2017'de iki kez yapacağı arıtırımlarla faiz oranlarının hızlı bir şekilde yükselmesi durumunda hisse senedi fiyatlarında düşüş yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

Gates, "Doğru, kesinlikle fiyatlandırılır" sözünü hatırlatarak, "Faiz artırma sayısı altıya çıkarsa piyasa biraz aşağı inecektir" dedi. 

Dün toplanan Fed'in bugün yapacağı açıklamada,  faizlerin bir 25 baz puan artıracağı bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)