E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilinçsiz ilaçlama yüzünden Manisa'da binlerce arı telef oldu---

Bilinçsiz ilaçlama yüzünden Manisa'da binlerce arı telef oldu

Bilinçsiz ilaçlama yüzünden Manisa'da binlerce arı telef oldu
01 Mart 2021 - 16:19 borsagundem.com

Manisa'da binlerce arı telef oldu. Toplu arı ölümlerine kontrolsüz kullanılan tarım ilaçlarının yol açtığı tahmin ediliyor. Yetiştiriciler, ilaçlamanın arıların uçuş yapmadığı akşam saatlerinde yapılmasını istiyor.

Son yıllarda toplu arı ölümlerine sık rastlanıyor. Sebebi çoğu zaman aynı: Tarımda kullanılan kimyasal ilaçlar.Manisa'nın Salihli ilçesinde de 100 kovanda binlerce arı telef oldu. Nedeni, çiftçilerin yabani otları kurutmak için kullandığı ilaçlar.

"Sebebi bilinçsiz yapılan ilaçlama"

Üretici Halil Avcı, "Arıcılıkla 25 yıldır uğraşıyorum. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. İlçe Tarım Müdürlüğü sebebin zirai ilaç olduğunu söyledi. Şu anda arıların yüzde 90'ı telef oldu. Maddi zararım 55-60 bin lira" dedi.

Üreticiler, arıların uçuş yapmadığı akşam saatlerinde zirai ilaçların uygulanmasını istiyor.Arı ölümlerinin önüne geçilmesi için zehirsiz ilaçların kullanılması da öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öztürk01 Mart 2021 18:54

    Arılar dünya yüzeyinde kalmadığında yedi sene sonra insanoğlu diye varlık kalmayacak açlıktan bu sefer insanlar telef olacak anlayana