E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilgin: Asgari ücrette yeni düzenlemeye ihtiyaç yok---

Bilgin: Asgari ücrette yeni düzenlemeye ihtiyaç yok

Bilgin: Asgari ücrette yeni düzenlemeye ihtiyaç yok
29 Mart 2023 - 12:21 borsagundem.com

Bakan Bilgin'den son dakika asgari ücret zammı ile ilgili açıklama geldi. Bakan Bilgin "Enflasyon düşüyor. Temmuzda düşme eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden düzenlemeye ihtiyaç duyulmaz" dedi.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Seçimlerden önce asgari ücrete ara zam yapılacağı tartışmaları başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesi asgari ücrete zam tartışmalarıyla ilgili açıklamada, "Asgari ücrete zam temmuzda" dediği öne sürülmüştü.

Asgari ücretin seçim öncesi artırılacağına ilişkin iddialarıyla ilgili TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu alanda yeni düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söyledi. Enflasyonun düştüğünü kaydeden Bilgin, düşüş eğiliminin Temmuz ayında da devam ederse, yeni bir düzenleme yapmaya ihtiyaç olmayacağını bildirdi. Bakan Bilgin, temmuz ayı geldiğinde o günkü şartlarda durumun yeniden değerlendirileceğini anlattı.

Vedat Bilgin, hâlen 7500 liranın üzerinde emekli aylığı alanların aylıklarında artış olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise şu anda gündemde böyle bir şey olmadığını kaydetti.

Bu tarz taleplerin bitmeyeceğini ifade eden Bilgin, “Bu bitmez, 8 Eylül EYT çıkardığımızda 9 Eylül niye çıkmadı denildi. Hukuk normunda yapılan değişiklik, geriye işletildiği için mağduriyet olmuştu. Biz kapsamlı bir çalışma yaptık” şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin: Asgari ücrete zam Temmuz'da gerçekleşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssk 29 Mart 2023 22:18

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Ssk E 29 Mart 2023 19:03

    Pirim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz

  • Borsa acemisi 29 Mart 2023 13:58

    Bakan zam yok diyor Cumhurbaşkanı var diyor anlayan beri gelsin ey seçim sen nelere kadir sin

  • Seferberlik29 Mart 2023 12:59

    Matbaa kaynak değildir. Kaynaksız herkese zam dağıtmayı bırakın, asgari ücrete zammı duyan herkes hemen elinde sattığı ne varsa akşam zam yaptı a. Fiyatları dondurun, ona buna zamları kesin kamuda hemen lüks araç saltanatından şişirilmiş ihalelerden kadrolaşmadan danışman ordusundan başlayarak tasarrufa başlayın. Halkın oyu kimsenin cebinde değil, bedava ev yapıp dağıtacağını söyleyenler janji kaynakla kimin parasıyla yapıp dağıtacağını söylemeli bir oy alıyorsa iki kaybediyor millet artık karşılıksız para basımından enflasyondan her saniye fakirleşmekten bıktı. Enflasyona karşı devlet millet el ele topyekun seferberlik ve savaş açılmalı fiyatsuz hiçbir ürün alınmamalı zam yapan kamuda para çarçur eden israf yapan heryer herşey herkes afişe edilmeli,

  • Ercan Karakaş 29 Mart 2023 12:51

    Dün başka söylüyor dün.bu gün başka seçim insana neler yaptırıyor