E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar piyasaları ayakta tutmaya çalışıyor---

Bilançolar piyasaları ayakta tutmaya çalışıyor

Bilançolar piyasaları ayakta tutmaya çalışıyor
24 Nisan 2023 - 08:56 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed’e yönelik faiz artırım beklentileri %89 seviyesine kadar yükselirken bilançoların beklenti üzerinde gelmesi ise risk iştahını bir miktar yukarıda tutma çabasında olduğunu görmekteyiz. Buna ABD’den gelen PMI verilerinin beklenti üzerinde gelmesinin de etkili olduğunu düşünmekteyiz.

ABD endekslerinde sınırlı bir yükseliş görmekteyiz.

Avrupa endeksleri sınırlı iyimserlikle haftanın son işlem gününü sonlandırdı.

Asya endeksleri Nikkei hariç satıcılı işlem görüyor. Nikkei endeksinin pozitif ayrışmasında ise ülke para birimindeki zayıflama ve enflasyonist etki olduğunu söyleyebiliriz.

BIST100 Endeksi Perşembe gününü 48.88 (% 0.97) puanlık düşüş ile 5.012 seviyesinden ve 20.502 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş devam ediyor. Bayram nedeniyle erken kapanış olması nedeniyle işlem hacmi düşüktü. Ayrıca hisse bazlı hareketlilik de zayıf kaldı. Fakat satış baskısı korundu. Düşüşe bankalar öncülük etti. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam ediyor. Gösterge tahvil bono faiz oranında düşüşün ardından tepki yükselişi görüldü.

Bu haftanın özelinde ise cuma günü ABD’den PCE verisi, perşembe günü ABD büyümesi olacak. Bilançolarda ise Alphabet, General Motors, Visa, Meta Platform ve Amazon yer alacak. İçeride ise TCMB’nin faiz kararını bekleyeceğiz. Buna ek olarak Tav Havalimanları, Tüpraş, Aygaz ve bankacılık 1.çeyrek bilançoları gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde yatay bir açılış bekliyoruz.

Metal fiyatlarında 'yüksek faiz' endişesi

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Ekonomide, hiçbir şey tamamen siyah veya beyaz değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)