E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilal Erdoğan hedefi vurdu---

Bilal Erdoğan hedefi vurdu

Bilal Erdoğan hedefi vurdu
01 Haziran 2015 - 00:12 borsagundem.com

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta okçu kıyafeti giyip ok atışı yaptı

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Okcular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki, 1. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen okçuluk müsabakalarını izledi.  

Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geleneksel spor dallarından okçuluk, cirit, gökbörü ve diğer oyunların spor olmaktan öte birer anlamlarının olduğunu belirtti.

Türkiye'nin batı taklidi ve Avrupa kopyası bir ülke olarak inşa edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "2023, 2053 ve 2071'in Türkiyesi eğer bölgesinde ve dünyada dik duruşun sembolü, zulüm ile mücadelenin simgesi ve bütün mazlumların sahibi olacak bir ülke olacaksa, bu, kendi tarihiyle, gelenekleriyle, dili ve kültürüyle, sporuyla, mimarisiyle, müziğiyle, kıyafetiyle ve her şeyiyle özgün bir Türkiye olmak zorundadır" diye konuştu.

"Bir ok atan gencimiz oku atarken 'Ya Hak' diyecek"

Erdoğan, 2053'ün Türkiyesini kuracak gençleri yetiştirirken kendi spor, gelenek ve adetlerinden gelen kültürel zenginliklerle yetiştirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Erdoğan, bu tür etkinliklerin çok büyük önemi olduğunu bildirdi.

Bugün gençlerin futbol, basketbol, voleybol gibi sporlara ilgi gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir ok atan gencimiz oku atarken 'Ya Hak' diyecek. Ya Hak derken kendisini yaratan bu dünyaya kulluk için gönderilen Allahını düşünecek. Rabbini düşünecek. Rabbini düşünürken terbiyeyi düşünecek. Rabbinin rızasını kazanarak nasıl yetişirim, nasıl gelişirim bunu düşünecek. Ya Hak derken adaleti düşünecek, doğruluğu düşünecek. Dosdoğru olmayı düşünecek. İşte onun için bu geleneksel sporlarımız, birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur. İnşallah bu tür etkinlikleri artırarak, gençlerimize bu geleneksel sporlarımızı tanıtarak bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek, bu yoldan inşallah 2053 ve 2071'i kuracak gençliğimizi yetiştireceğiz."

Müsabakalarda Erdoğan, okçuluk kıyafetini giyip "Ya Hak" diyerek attığı okla hedefi vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da ok attığı etkinlikte, Erdoğan'a, Avasım Derneği tarafından ok takımı hediye edildi.

İMAM HATİPLER GÜNÜ'NE KATILDI

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "İmam Hatipler Günü"nde yaptığı konuşmada da, hak ile batılın mücadelesinin dünya var oldukça devam edeceğini bildirdi.

Egemen güçlerin huzur içerisinde yaşamanın, zulme son vermenin ve adaletin temsilcisi olan Osmanlı'nın torunlarının Anadolu'da bir daha başlarını kaldıramamasını hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, geçmişte yaşanan darbelerin hepsinin bu düzenin tahkim edilmesi için yapıldığını belirtti.

Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu bakiyesi üzerinde Müslümanların bir araya gelmemesi, özlerini hatırlamamaları ve İslam bilinciyle, tevhit ruhuyla ayağa kalkmamaları için bir düzen kurulduğunu vurgulayarak, "11 Eylül'den sonra dünya üzerinde Müslümanların bir daha başını kaldıracak hali de kalmamıştı ama Allah nasip etti, AK Parti iktidarıyla 2002 yılında Türkiye'den bir umut yeşerdi. Türkiye'den yeşeren umut, sadece Türk milletleri için, sadece Müslüman milletler için değil dünyadaki bütün mazlum milletler için bir umut oldu" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)