E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Altyapı yatırımlarını yapmazsak Çin'in gerisinde kalırız---

Biden: Altyapı yatırımlarını yapmazsak Çin'in gerisinde kalırız

Biden: Altyapı yatırımlarını yapmazsak Çin'in gerisinde kalırız
08 Nisan 2021 - 01:30 borsagundem.com

ABD Başkanı, 2 trilyon dolarlık paket için iyi niyetli fikirlere ve müzakerelere açık olduklarını söyledi. Biden, "Taviz vermemiz kaçınılmaz ancak eylemsiz kalamayız. Altyapı yatırımını gerçekleştiremezsek Çin'in gerisinde kalırız" dedi

ABD Başkanı Joe Biden, ülke ekonomisini yeniden inşa etme hedefine yönelik çalışmalarına yaklaşık 2 trilyon dolarlık altyapı paketinde bazı tavizlerin kaçınılmaz olduğunu ancak eylemsiz kalamayacaklarını açıkladı.

Biden, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada, geçen hafta açıkladığı 2 milyar dolarlık altyapı paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pakete itirazlara değinen Biden, "Bu pakette taviz vermemiz kaçınılmaz, elbette değişiklik olacaktır. İyi fikirlere ve iyi niyetli müzakerelere açığız ancak eylemsizliğe açık değiliz. Eylemsiz kalmak kesinlikle bir seçenek değil." görüşünü paylaştı.

Biden, kurumlar vergisinde yapmak istediği yüzde 28'lik artışın da müzakereye açık olup olmadığının sorulması üzerine, "Buna da son derece açığım." yanıtını verdi.

ÇİN'İN GERİSİNDE KALIRIZ

Altyapı paketinin orta sınıf vatandaşa iyi bir maaş imkanı sunacağını ve ABD'nin küresel sahada rekabetine katkı sağlayacağını belirten Biden, "Ülke içinde altyapı geliştirmelerine yönelik yatırım konusunda bir şey yapmazsak ülkemiz Çin gibi ülkelerin gerisinde kalabilir." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 08 Nisan 2021 03:31

    Kaldı bile. Metropoller arası 400 km/h hızlı trenler yıllardır çalışıyor. Metropoller 5G ye başladı. Kagit para ortadan kalktı gibi. Fırsat çoktan kaçtı . Çalışın bakalım , belki olur.