E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray açıkladı: Saldırı yakında!---

Beyaz Saray açıkladı: Saldırı yakında!

Beyaz Saray açıkladı: Saldırı yakında!
12 Nisan 2024 - 19:33 borsagundem.com

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, İran’ın İsrail’e yönelik muhtemel saldırısının yakın bir zamanda gerçekleşeceğini açıkladı

Beyaz Saray, İran’ın İsrail’e yönelik muhtemel saldırısının “yakın bir zamanda gerçekleşeceğini” açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Orta Doğu’daki son gelişmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kirby, İran'ın İsrail'e yönelik muhtemel saldırısının yakında gerçekleşeceğini söyledi.

Zamanlama hakkında daha fazla bilgi vermeyen Kirby, "ABD'nin İsrail'i savunma taahhütleri konusunda ciddi olduklarını" bir kez daha tekrarladı.

Kirby, ABD'nin Tahran'ın tehdidi dolayısıyla bölgede kendi pozisyonunu gözden geçirdiğini ve "durumu çok yakından izlediğini" sözlerine ekledi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 24-48 SAATTE..."

Kirby’nin açıklamasını yaptığı sırada bölgede dikkati çeken bir gelişme yaşandı.

İsrail televizyonu Kanal 14’ün haberine göre ABD'ye ait gelişmiş savunma sistemleriyle donanımlı füze gemisinin İsrail açıklarına demirledi.

Bunun, yakın zamanda İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesi durumunda yardımcı olacağı vurgulanan haberde, ismini açıklamak istemeyen İsrailli bir yetkilinin şu sözlerine yer verildi:

"İsrail, İran'ın kendisine doğrudan düzenleyeceği saldırıya hazırlanıyor. İsrail'in kuzeyi veya güneyine düzenlenmesi muhtemel İran saldırısının önümüzdeki 24-48 saatte gerçekleşme ihtimali var."

Haberde ayrıca ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in dün gece İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefonda görüştüğü aktarıldı. Austin’in Gallant'tan Şam'daki İran konsolosluk binasına yönelik saldırıyla ilgili izahat istediği belirtildi.

ABD basınından İran, İsrail'e saldıracak iddiası

 

Bakan Bayraktar, İran Petrol Bakanı Owji ile görüştü

 

İran'da askeri karargahlara saldırı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi14 Nisan 2024 15:26

    Ee , saldırdı da ne oldu , gaz alındı. Hamam aynı , tas da öyle

  • Mucise Reis : )13 Nisan 2024 08:51

    İran = Azerbaycan nufusunun yarısı İranda. Azerbaycan bağımsızlık istiyor el altından, isteyecek.İran iç güvenliği tehdit ediliyor yani. İran güçlü azerbaycan istemediği için Azerbaycana düşman ve ermenileri destekliyor. Türkiye İran gerilimi bu yüzden. güçlü TürkiyeGü.lü Türk demek İran iç güvemliğine tehdit demek. Türkiye resjımıde İran atehdit ve örnek . Azerbaycan  - israil kanka. çünku iran tehdidi var. Hazer denizi sınır belırsız, madenler çok ve işleten yok bu yüzden. İsrail azerbaycan kankalıgı iran akarşı sürüyor. Hindistan ermenidestekliyor, çunku uzlağı olursa bolgede çin ipek yolu yenıden açacak :D . Çin rusya bağı güçlenecek. hindistan bu duruma karşı ve avruya yaklaşıp ekonomı rahatlatmak istiyor. İran bölgede Türkiye gücü istemıyor. İran tek başına ve bişe yapamaz. Filistik içinde kendini asla feda edemez yerler iranı. iran anca nağra atar, piyon teror grupları dın ile besler, TC de dahi bunu yapıyor. İsrailde islam yok yapamıyor,

  • Mucise Reis : )13 Nisan 2024 08:46

    yıl 2024 ABD saldıma diyor, saldırdıgında İran illakı sıkışacak ve nukleer tehdıtte bulunacak. nukleer tehdıt demek o bılgede 50-85 yıl hayat olmaması demek bu abd ekonomısını palnlarını yerlebir eder. Bu durumdada ABD sakın haaa iran diyor. İRan zaten saldıramadığı için o bolgede zıert pırt teror grubları kurup kullanıyor. ABD alternatıf teror gruları kuruyor. bunlar menfaatloer için çatıştırılıyor. İran akıllı ise, el altından birebire çaktırmadan adım atabilir. silahlı roketlı cevabında iran vurulacaktır. İran farklı yolları denemeli. ama düz mantık çalışan kafaları , bölgede düşmandan başka   kimsesi yok iranın. Arap biliği olarak bir organıe etmeli ve ambargo, ithalat, ihracat, vb adımlar attırmalı. yoka fos

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM12 Nisan 2024 20:25

    ABD ve İsrail ingiltere fransa almanya nın asıl hedefi ülkemiz olup, içeride güçlü olmaz isek zayıf olduğumuz bir anda ülkemizi parçalayacaklar.Muhalefet diyor diye cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yunanistan, ırak suriye abd israil almanya fransa ingilteremi saldıracak S 400 leri verin diye.

  • Sai12 Nisan 2024 23:00

    ulkeyi verdiniz zaten, milyonlarca yabancı istanbulda namaz kıldı sayenizde.

  • kılıç12 Nisan 2024 19:57

    iranı şamar oglanına döndüren israile egerki bir ders vermez ise iranın dünyada prestiji çok sarsılır.