E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeştepe'den Jeffrey'e randevu verilmedi---

Beştepe'den Jeffrey'e randevu verilmedi

Beştepe'den Jeffrey'e randevu verilmedi
26 Ocak 2019 - 06:53 borsagundem.com

Ankara'da temaslarda bulunan ABD’nin Suriye ve DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi’ne Cumhurbaşkanlığı'ndan randevu vermedi

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ve Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge önerisini görüşmek üzere Ankara’ya gelen ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’e Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu verilmedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada Jeffrey’in Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşeceğini söylemişti. Ancak Kalın, Jeffrey’e randevu vermedi. Kalın’ın yurtdışında olduğu ve bu nedenle Jeffrey’le görüşmediği belirtildi. Jeffrey, dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kabul edildi.

Görüşmede Akar’ın Jeffrey’e, “Türkiye’nin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması konusundaki kararlılığı, ABD’nin terör örgütü YPG/PKK ile ilişkisini sonlandırması ve Münbiç Yol Haritası’nın süratle tamamlanması yönündeki haklı beklentisi, Türkiye’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğüne olan duyarlılığı ve iki ülkenin birlikte çalışarak sorunları çözebileceği yönündeki düşüncelerini” ilettiği bildirildi.

Jeffrey’in bugün ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşeceği öğrenildi. Önal’ın Jeffrey’i Ankara’ya geldiği gün kabul etmeyerek bir gün beklettikten sonra görüşecek olması da ABD’ye diplomatik yoldan tepki bildirme olarak yorumlanıyor. (Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.26 Ocak 2019 13:39

    Abd deaş'la mı mücadele ettiği gibi Suriye yönetimi ile de mücadele ediyor ise Suriye'de Hükümet karşıtı eylemleri başlatan abd demektir 15 TEMMUZDA HÜKÜMETİMİZ KARŞITI EYLEM BAŞLATARAK ÜLKEMİZDE KARIŞIKLIK ÇIKARMAK İSTEMİŞLERDİ amaçları Esat'ı yok etmek olsaydı çoktan gerçekleştirirlerdi

  • Eyyy abd sen kimsin26 Ocak 2019 09:35

    Abd yakın da öper türkiye yi

  • Alim Dindar 27 Ocak 2019 10:27

    ABD demek:dolar demek dolar demek banka demek,NATO demek,Whodemek,BM demek,IMF,demek,F16demek,600 mly dolar borcun vardemek,bunları iyi öğren ondan sonra ey nidası çek kahrolsun cahillik yaşasın bilgi!”Enbüyuk varlığımız bilgidir”