E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBestepe'de kritik asgari ücret zirvesi---

Bestepe'de kritik asgari ücret zirvesi

Bestepe'de kritik asgari ücret zirvesi
21 Aralık 2022 - 22:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret gündemiyle kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i asgari ücret gündemiyle kabul etti.

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" demişti. 

Erdoğan konuyla ilgili bir açıklama da grup toplantısının ardından yapmıştı. Türk-İş'in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili Erdoğan, "Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması

 

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

 

Türk-İş: Asgari ücret teklifimiz 9 bin lira

 

Türk-İş'ten asgari ücret zammı öncesi yeni talep

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz22 Aralık 2022 10:56

    Bir ülkede asgari ücreti Beştepe belirliyorsa bunlar üç haftadır neden toplandılar. Demekki Beştepenin aklındaki rakam olmuyorsa boşuna milleti oyalamanın anlamı yok. Sorsan devletin imkanları kısıtlı derler. Ama hasta garantili hastaneler, geçiş garantili köprü ve otoyollar, yolcu garantili havaalanları, elektrik alış garantili santraller veya beşli mütahitlere devlet tarafından ödeme yapılacağında kimsenin aklına sırtında küfe taşıdığı gelmiyor. Allah sonumuzu hayretsin. Ülkede dar gelirlinin hali perişan. Hayat bu ülkede üç beş maaş alana güzel. Ülke yønetiminde emin olun bu sorunları çözecek olan kimse yok.

  • Mucise Reis ;)22 Aralık 2022 08:45

    Keşke doları 19 TL yapmamayı tercih edip faizleri indirmeyecek güçde olsalar idi. Böylece bu kadar maaş artışları olmazdı. Kaç para arttırılarsa ücretleri 1 yıl önceki refah seviyesini asla vermezler... Hane halkını düşünmeden adım attılar. şimdide çıkmaza düştürler. para pul oldu.

  • Sosyolog 22 Aralık 2022 07:37

    Sistem o kadar bozuldu ki ayarı tutmuyor, eskiden asgari ücret ülke ekonomisinde bu kadar dengeleri değiştirmiyor du,kalifiye çalışan kalmadı değer verilmediğinden herkes asgari ücretle değersiz işçi oldu

  • sözün özü22 Aralık 2022 00:47

     EN DOĞRUSU  DOLAR BASMAK...........  DURMAK YOK DOLAR BASMAYA DEVAMMMMMMMMMMMMM....... DEMOKRASİLERDE CÖZÜM BÜTMEZ...........

  • xyz22 Aralık 2022 11:16

    Hani onların doları varsa bizim ALLAHımız vardı. Demekki hamaset yapanın hazinesini Allah dolarla doldurmuyor. Allah dinsizin bile aklını kullananına verir.

  • borsacı21 Aralık 2022 23:16

    paramız pul oldu nekadar verirse versin dünyanın en çok deger kaybeden parası TL  oldu yani halkın yaşamı her geçen gün zorlaştı.seri para basmaktan enflasyonu düşüremez hale geldi her ay zamda verse .ekenomi kontrolden çıktı .cumhuriyet tarihinde görülmedik başarı TL ,nin degeri yerle bir olmasıdır.

  • Türk 21 Aralık 2022 23:59

    Alım gücü düşük. Ahlak gücü hiç yok. Makamı kapan boğazda saraya yerleşiyor. İzmir'de satoya taşınıyor. Karısının şirketine ihale veriyor. Sonra da Tayyip Erdoğan diktatör oluyor. Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediniz. Amerika dan kurtardı köle olmadınız. Azıcık dişinizi sıkın.

  • xyz21 Aralık 2022 23:10

    Sn. Ergün 9.000 TL 'den aşağısına imza atmayız demesiyle işler karıştı. Bundan sonra Sn. Ergün için çanlar çalmaya başlar. Bunlar zaten o rakama tav olsalardı çoktan kabul ederlerdi. 100 TL de Beştepe koyardı olur 9.100 TL. Hep olan senaryoda bu sefer Sn. Ergün nedense senaryodaki rolün dışına çıktı.