E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBES'te vakıf heyecanı---

BES'te vakıf heyecanı

BES'te vakıf heyecanı
20 Haziran 2014 - 10:42 borsagundem.com

BNP Paribas Cardif Emeklilik Genel Müdür Yarımcısı Erkan, vakıf ve sandıkların 2015 sonuna kadar sisteme 20 milyar TL aktarabileceğini söyledi

Paribas Cardif Banka Sigortacılığı Kanalı Genel Müdür Yardımcısı Emre Erkan, vakıf ve sandıklardaki birikim ve taahhütlere ilişkin tutarların son dönemde emeklilik şirketleri üzerinde yoğun mesainin harcandığı önemli bir gündem olduğunu söyledi. Bireysel Emeklilik Sistemi’ne aktarılan tutarların gelir vergisinden muaf olduğunu belirten Erkan, aynı zamanda taşınmaz veya iştirak hissesi sataışından doğacak kazancın da kurumlar vergisinden muaf tutulduğunu dile getirdi. Yüzde 25’lik devlet katkısının vakıf ve sandıklar için sistemi cazip hale getirdiğini vurgulayan Erkan, devlet katkısının aktarım sürecinin hızlanmasına büyük katkısı olduğunu söyledi.
Erkan sözlerine şöyle devam etti: “Yeni düzenlemeler ile birlikte 204 yılında ilk vakıf aktarımı gerçekleşti. 2015 sonuna kadar vakıf ve sandıklardan yaklaşık 20 milyar lira fonun BES’e aktarılması bekleniyor. BNP Paribas Cardif Emeklilik olarak, Türkiye’nin iki önemli vakfının aktarım sürecinde yer alarak bu önemli projelerde sunduğumuz özel ürünler ve operasyonel katılımımızla rol almaktan memnuniyet duyuyoruz.” Katkı paylarının sisteme dahil edilmesinin devlet kontrolünde olduğunu belirten Erkan, buna rağmen sistemin esnek bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME ŞART’

Sistemde küçük birikimlerden önemli kazançlar sağlandığının altını çizen Emre Erkan, kurumsal satış alanındaki hedeflerinin arasında müşteri memnuniyetini artıracak çalışmalar olduğunu söyledi. Erkan, vakıf ve sandıkların proje süreçlerini yöneterek karlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamanın önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti:
“Kurumsal satış ekibimiz 2013 yılında etkin olarak başlattığı vakıf, sandık ve dernekler ile görüşmelerine bağlı olarak ihtiyaçlara yönelik ürün, hizmet ve teknolojik altyapı çalışmalarını geliştirerek devam ettirdi. Böylece şirketimiz pek çok kuruma kurumsal çözümler üretecek kapasiteye erişti.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)