E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevinden uzaklaştırıldı---

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevinden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevinden uzaklaştırıldı
04 Ocak 2018 - 17:49 borsagundem.com

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Hazinedar ile birlikte Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Hazinedar'ın görevden alınma gerekçelerini; belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi olarak açıkladı. Hazinedar, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 77 oranında oy ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na seçilmişti. CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de 6 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından 'Mülkiye müffetişlerinin raporları ve adli soruşturmalar ve kovuşturmalar nedeniyle' görevinden alınmıştı.

Hazinedar, bugün öğle saatlerinde kameralar karşısına geçerek hakkındaki bir çok iddiayla ilgili açıklama yaparak 'Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı. Bunun sonucunda sadece bana değil, eşim ve oğluma da yurt dışı yasağı konuldu' demişti. Hazinedar'ın açıklamalarından yaklaşık 3 saat sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı duyuruldu.

HAREKETLİ ANLAR

Kararın ardından belediye önünde hareketlilik yaşandığı ve binanın önünde toplananların sloganlar attığı belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

"Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır.

HAZİNEDAR'IN GÖREVDEN ALINMA GEREKÇESİ

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

MAL VARLIĞINDA CİDDİ ARTIŞ...

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

KAYIT DIŞI PARA TRANSFERİNE ARACILIK İDDİASI

Çetin Kırışgil'in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih sultan Mehmet 04 Ocak 2018 20:47

    Yolsuzluk yapmayan bir akp li bakan veya belediyeyi gösterin bana, ücüğümü kescem😆😆😂😂🤣🤣

  • ereneren05 Ocak 2018 02:39

    kes hic durma! iftara atmayi birak yalan konusma

  • Huseyin TS04 Ocak 2018 20:39

    Nasıl bir ülkeyiz bu nasıl olabilir ne yargi kaldı ne adalet bir insan nasıl yargilanmadan görevden alınır bu belediye baskanlarini görevden alma ne hikmetse son bir veya bir buçuk yıldır yapılıyor peki bu zamana kadar belediye başkanları çokmu iyiydiler?

  • Üzeyid Doğu04 Ocak 2018 20:29

    Bravo Hakan Yıldız.

  • Vatandaş04 Ocak 2018 20:05

    Böyle bir olay Avrupa ülkelerinde olsa, yani yargısız infazsız bir belediye görevinden alınsa, belediye çalışanları süresiz grev yaparlar. Bizde ise böyle birşey mümkün değil, zira ancak karın tokluğuna çalışan çoğunluk, akşamları evine ekmek götürebilme derdinde maalesef.

  • Canavar04 Ocak 2018 19:46

    Bence bu CHP nin yapması gereken bir olay iken hükümet tarafından alınıyor. Bu adamın yaptıklarını Beşiktaş halkı çok iyi biliyor. Hakkında çok şikayet var. Bence geç alınmış bir karardı. Bundan sonraki adaylarını CHP dikkatli olarak seçip koymazsa İstanbul'daki kalesi Beşiktaş'ta artık elvada derse bir bir Beşiktaşlı olarak şaşırmam

  • adnan özçetin04 Ocak 2018 19:40

    ihaleler istenmeyen firmalara verilince sonuç böyle oluyor gökçek altepe topbaş da dahil....

  • sıra maltepe kartal da..04 Ocak 2018 19:16

    çavuşoğlu mahallesi 1/1000 lik planda ne rüşvetler istendi takibini istiyoruz.

  • tarik04 Ocak 2018 19:12

    yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmis.?

  • UĞUR04 Ocak 2018 19:04

    RÜŞVETÇİ UYANIK , SONUNDA FARKEDİLDİ. İHALELERİ DE HEP KENDİ ÇEVRESİNE KOMİSYONLA VERİYORDU.

  • İftiracı Uğur cambazına04 Ocak 2018 20:02

    Iftiraci Uğur ,elinde belge bilgi var mi da başkanı rüşvetçi olarak suçluyorsun. Sana k.mama verilmedi diye mi acaba konuşuyorsun.

  • Emre 04 Ocak 2018 19:04

    Hakan yıldız gayet Güzel bir yorum. Beğenmeyen beyinsizlere neresi dokundu acaba 🤔

  • istanbullu04 Ocak 2018 19:02

    seçimle alamadıkları yerleri ele geçirerek alıyorlar ama adam %80 oy almış ne çare ele geçirseniz ohali kullanıp

  • Hakan yıldız04 Ocak 2018 18:44

    Bir terör elebaşına ne istedinde vermedim diyen,15 temmuz benim yüzümden oldu diyen birine bir savcı hakim bir insan bile ses çıkaramaz hale gelmişse hitler diktası dönemine girilmiştir!!!! Eğitimi sıfır,gelir adaletsizliği sıfır,üretimi sıfır olan bi ülke aynı diğer düzeni sadece din ile bastırılmaya çalışılan ortadoğuda ki gübi diğer müslüman olduklarını iddia eden devletler gibi sonu hüsran ve yok olmuştur !!!sadece bana iman ediceksin diyen bir kişinin elinde olan tüm ülkeler yok olmuştur

  • Nihat04 Ocak 2018 23:43

    Siverekli ödemeleri günlükmü aylıkmı alıyorsun?

  • siverekli04 Ocak 2018 23:32

    cok boş konuşmusun 94 yıldır hiçmi adamgibi biri gelmedimi başa sorunları çözseydi din denince nakadar zor geliyor deyilmi bunca yıldır sistemin doğruydu şimdimi yanlış oldu şimdiye kadar artis yetiştirecegine bilim adamı yetiştirseydiler yoksa sen profesör müsün

  • bu dünyadan biri04 Ocak 2018 18:04

    bu ülkede yolsuzluk olmayan belediye mi var? kirli işler bunlar, vatandaşta biliyor bunları. ama çare yok, yalanlarla yaşamaya devam.

  • Tam komedi !!!04 Ocak 2018 18:03

    Ben gorevimi iyi yapamadım benimde kabahatim var diyen bir iç işleri bakanı var kimse soruşturma açamıyor meclisde görüşülmesi bile teklif edilemiyor. Akp nin kıskacında bir chp li belediye yolsuzluk yapabilir mi ? Bu ülkenin tek kuruşunu YOLSUZLUK , HIRSIZLIK , RÜŞVET , RANT İLE ZİMMETİNE GEÇİREN VEYA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ELDE EDEN HER KİM İSE ALLAH ONDAN VE 7 SOYUNDAN 7 KATINI DİRHEM DİRHEM ÇIKARSIN .

  • 31 Hatay04 Ocak 2018 18:00

    Darısı fetö ve yolsuzluğa batmış diğer belediye başkanlarına

  • ali04 Ocak 2018 17:57

    chp oy veren bütün Beşiktaşlılar bu adama en başından beri ısınmamıştı hele o sakalı yokmuydu hastta etti beni çok sevindim hemde çok

  • Ahmet 04 Ocak 2018 19:06

    Akpe nin sakallı ları çok mu iyi ediyor seni...