E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş, Avrupa Konferans Ligi'nde prestij maçına çıkıyor---

Beşiktaş, Avrupa Konferans Ligi'nde prestij maçına çıkıyor

Beşiktaş, Avrupa Konferans Ligi'nde prestij maçına çıkıyor
30 Kasım 2023 - 11:10 borsagundem.com

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkma şansını kaybeden Beşiktaş, grubunun beşinci maçında Club Brugge'ü ağırlıyor. İşte maça dair detaylar ve muhtemel 11'ler...

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 5. haftasında kendi sahasında Belçika ekibi Club Brugge ile karşılaşacak. Tüpraş Stadı'nda oynanacak müsabaka, bugün saat 20.45'te başlayacak. Sloven hakem David Smajc'ın yöneteceği maç, Exxen platformundan canlı yayımlanacak.

Grupta oynadığı 4 karşılaşmada 1 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Beşiktaş, bir puanla 4'üncü ve son sırada yer alıyor. Siyah-beyazlı takım, Norveç ekibi Bodo/Glimt'e 2-1 mağlup olduğu 4. hafta müsabakasının ardından gruptan çıkma şansını yitirmişti.

Üç galibiyet ve bir beraberlik sonucunda hanesine 10 puan yazdıran lider Club Brugge ise gruptan çıkmayı garantiledi. İki takım arasında Belçika'da oynanan ilk maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Beşiktaş'ta eksikler

Siyah-beyazlı ekipte Club Brugge karşılaşması öncesi sakat oyuncuların sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. Bodo/Glimt ile yapılan son maçta kırmızı kart gören Necip Uysal, takımdaki yerini alamayacak. Beşiktaş'ta Daniel Amartey, Eric Bailly, Jean Onana, Salih Uçan, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Arthur Masuaku'nun ise sakatlıkları bulunuyor.

Üç kez çeyrek final oynadı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek final oynadı. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003'te ise UEFA Kupası'nda adını son 8 takım arasına yazdırdı. Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde de çeyrek finale yükseldi.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Mert, Onur Bulut, Colley, Aytuğ Kömeç, Tayfur Bingöl, Hadziahmetovic, Gedson Fernandes, Chamberlain, Muleka, Cenk Tosun, Aboubakar

Club Brugge: Mignolet, Buchanan, Mechele, Spileers, De Cuyper, Onyedika, Nielsen, Vetlesen, Zinckernagel, Thiago, Ferran Jutgla

Beşiktaş Çalımbay'la güldü

 

Serdal Adalı'nın yönetim kurulu listesi belli oldu

 

Serdal Adalı: Ahmet Nur Çebi'nin desteğini görmedim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)