E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Berlusconi Euro'yu nasıl etkiler---

​Berlusconi Euro'yu nasıl etkiler

​Berlusconi Euro'yu nasıl etkiler
04 Ağustos 2013 - 18:57 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nden gelen veriler ve ECB Başkanı'nın açıklamaları ile piyasalar düzelirken Berlusconi'nin hüküm kararı Euro'yu nasıl etkileyecek?

Avrupa’da son dönemde gelen veriler ile ekonomilerin iyileşmeye başladığı algısı güçlenirken Euro Bölgesi’nin önemli takip noktalarından sorunlu ülke tahvil piyasalarında da düzelme dikkat çekmeye başladı.
Özellikle İspanya ve İtalya tahvil faizlerinde son üç haftadır iyi performans gösteren tahvil piyasalarında ECB Başkanı Draghi’nin açıklamalarının olumlu etkisi gözleniyor. Bölgede uzun süreli resesyonun sona erdiği yönündeki algı ile İtalyan 10 yıllık tahvil faizleri 15 baz puan düşerek yüzde 4.25 seviyesine gelirken 19 Haziran’dan bu yana en düşük seviyelere geldi.  İtalya’da yaşan iyileşme İspanya’da da benzer bir şekilde gelişirken geçtiğimiz hafta 5 baz puanlık gerileme yüzde 4.57 seviyesine geldi.
Geçtiğimiz hafta bölge için önemli gelişmeler biri de İtalya’nın eski başkanı Berlusconi’nin vergi dolandırıcılığı nedeniyle hüküm giymesi oldu. Bölgede düzelen ekonominin gelişmelerden nasıl etkileneceği merak edilirken, İtalya için risk yaratabileceği görüşü de gündem taşınıyor. Ülkede istikrarın bozulabileceğini dil getiren uzmanlar, sorunlu olan ülke ekonomisinin sürçten olumsuz etkilenebileceğini belirtiyorlar.
Başbakan Letta’nın kırılgan koalisyon hükümeti üzerindeki baskı her gün arttığı kaydedilirken, Berlusconi’nin partisi için karar anlaşmayı bozacak türde ve hükümetin düşmesine sebep olmasa bile Letta’nın partisi ile ortak hareket etmeyi imkansızlaştırdığına vurgu yapılıyor.
Berlusconi’ye Mediaset şirketinde vergi dolandırıcılığı sebebiyle cezayı onadı. Ceza dört yıl önce verilmiş ve bir yıl dokunulmazlık hakkı vardı. Yargıçlar Berlusconi’ye beş yıl kamu görevinden uzaklaştırma cezasının yeniden gözden geçirilmesini istemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş04 Ağustos 2013 20:02

    Vah birilerinin aiile dostu, ne hallere düşmüş.Bana komik gelen ise İtalya gibi bir devletin vatandaşlarının bu soytarının peşinden koşması...