E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak'tan flaş yaza saati açıklaması---

Berat Albayrak'tan flaş yaza saati açıklaması

Berat Albayrak'tan flaş yaza saati açıklaması
28 Eylül 2017 - 12:59 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde konuştu. Yaz saati uygulaması ile ilgili açıklama yapan Albayrak,"Enerji tasarrufu sağlıyor. Uygulama aynı istikamette devam edecek" dedi.

Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaz saati uygulaması ile ilgili, uygulama aynı istikamette devam edecek" dedi. Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ekim ayında yüzde 10'luk doğalgaz indirimi ile Avrupa'da birinciyiz

Haneye en ucuz doğalgaz tedarik eden ülkeyiz. 28 AB ülkesi ortalamasının yarısından daha uygun rakamlar. Sanayide yüzde 27 daha ucuz doğalgaz temin ediyoruz.

Geçtiğimiz sene devreye aldığımız projeler ardından çok hızlı rekor düzeyde kapasite artışları yaptık.

Doğal gaz alanında olduğu gibi elektrik alanında da adımlar atarken hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz.

15 YILDA ÜÇ KATINA ÇIKARDIK

15 senede elektrik alt yapısını 15 yılda üç katına çıkardık. Beylikdüzü, Hadımköy OSB elektrik sorunları için Esenyurt trafo merkezini, Beylikdüzü için de ilave mobil trafoyu devreye aldık. 2018'de devreye alacağımız Yakuplu ve Hadımköy trafo merkezleri ile sorunları çözeceğiz. Çatalca'da bu yıl devreye aldığımız trafo merkezi ile sorunları ortadan kaldırdık.

2015 yılında LNG kapasitesini geçen yılsonunda yüzde 88 artışla 64 milyon metreküpe çıkardık Bu sene hem Ege hem de Marmara'da rekor bir hızla kapasite artırımını gerçekleştirdik. Bu yılsonu 117 metreküpe çıkartıyoruz.

Tüm Türkiye'ye bastığımız gaz kapasitesi günlük 190 milyon metreküpten 225 milyon metreküpe çıktı

Bu yılsonunda 293 milyon metreküpe çıkacak. İstanbul için alternatif enerji kaynaklarını çeşitlendirmeliyiz. Elektrik alanında da benzer adımları atıyoruz, hızlı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Ulusal enerji verimliliği eylem planını bitirdik.

2018 yılını enerji verimlilik yılı olarak ilan ediyoruz. Enerjiye yılda 55 milyar dolar harcıyoruz. Bu konuda taviz veremeyiz.

Bölgenin elektrik arz güvenliğini teminat altına alacak önemleri hayata geçireceğiz.

Çanakkale Boğazı'ndan mevcut çift devre deniz altı kablo geçişini, yanına ek olarak çift devre deniz altı kablo geçişinin ikinci ayağını Nisan'da devreye aldık. Bu da yetmez dedik, üçüncüsünün çalışmaları başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü yapılırken aynı anda bunun dördüncü ayağını da gerçekleştireceğiz.

YAZ SAATİ UYGULAMASI

Usul ile ilgili olarak düzenleme yapılacak, yaz saati uygulamasında aynı istikamette devam edeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • offff29 Eylül 2017 11:30

    burdan tasaaruf yaptiniz ama yuzde 40 mtv yapiliyor.

  • serap29 Eylül 2017 11:28

    sabahin karanligi nasil bir tasaaruf sagliyor. kendi bildiginizi herkes bilir saniyorsunuz. dogru duzgun anlatinda bilelim, susalim!

  • Vatandaş28 Eylül 2017 21:31

    Yargı yaptığınızı yanlış bulmuş ve bir karar vermiş, bu gereksiz ısrarınız neden, tasarrufmuş, sizden öncekiler aptal da siz mi zekisiniz?

  • AA28 Eylül 2017 21:27

    Yargıya da mı saygınız yok, bu yanlışta hala neden ısrar ediyorsunuz , nedir bu inat ayıp ya.. işinize gelince yargı diyorsunuz ama ne yargıyı be de vatandaşı iplediğiniz yok...

  • nisanay28 Eylül 2017 15:07

    Herşeyde birinciyiz, rekor üstüne rekor kırıyoruz da, neden vergi düzenlemesi yapıp, vatandaşın cebindeki paraya göz diktiniz ? Biri açıklayabilir mi?

  • Türkoğlutürk28 Eylül 2017 14:53

    El gaziyla öğünen bir bakan.dünyada ilk.

  • Bunlar bilir28 Eylül 2017 14:31

    Mahkemeler hiç bir şeye karışamaz zaten.Her şeyi siyasiler bilir.Siyasiler karar verir.Mahkemeler de neymiş.Bundan önceki hükümetler de hiç bir şey bilmiyordu.

  • DİLAVER28 Eylül 2017 14:26

    DOĞALGAZ DEĞİL YER GAZI OLACAK

  • Tüm rekorları kırdık!!!!28 Eylül 2017 14:19

    Memlekete ne hizmetler yapmışlar da haberimiz yok.Hep birinciyiz.Doğalgaz ucuz.Elektrik ucuz.Maaşlar AB ortalamasının da üzerinde.Ne şanslı vatandaşlarız.Iyi ki varsınız.Millet sizin sayenizde zengin oldu.Emekli sizin sayenizde evlerine daha fazla et almaya başladı.Siz olmasaydınız bu millet ne yapardı.Gece gündüz hizmet ediyorsunuz.Maşallah maşallah!!!!!!!!!!!!

  • adalet28 Eylül 2017 14:13

    yasaları da koyan biziz istediğimiz gibi değişiriz demeye çalışılıyor.

  • ignorant28 Eylül 2017 13:54

    Mahkeme usul yüzünden bozdu, usule uygun hale getireceğiz , hukuksal sorun kalmayacak diyor. Zaten mahkemenin idareye karışma hakkı yok. Bu düzünleme ITÜ deki hocalarımızın ülke ışık alma çalışmasına istinaden yapıldı. Bilmeden muhalefet ediliyor.

  • BENGIN28 Eylül 2017 13:28

    güzel ülkemde şimdi adalet mi var. bu kararı kim uygulayacak takan var mı? mahkeme karar verse bile memleketi yönetenler yanlış yolda devam ederler. ne kadar tasarruf olmuş açıklayın da bilelim.