E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik için zaman mı gerekiyor?---

Bedelli askerlik için zaman mı gerekiyor?

Bedelli askerlik için zaman mı gerekiyor?
20 Kasım 2014 - 06:47 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili görüşlerin alınacağını söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu TRT'de yayına çıktı. Bedelli askerliğe ilişkin soru üzerine, bu konuda daha önce  birkaç açıklamasının olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:
"Kamuoyunda farklı beklentilerin oluşmasını hiçbir zaman arzu etmedim.  Başbakanlık görevini aldıktan sonra bu dosya önümde bekleyen dosyalardan biriydi.  Genelkurmay Başkanımızla konuştum, Milli Savunma Bakanımızla konuştum. Genel  doğası gereği bu konunun kontekste ele alınabileceği konusunu da düşündüm. Olayın  iki yönü var. Bir, Genelkurmay'da aldığım brifingde bütün komutanlarımıza da  söyledim, Türkiye'nin suretle aynen ekonomideki niteliksel sıçrama gibi savunma  yapılanmasında da niteliksel bir sıçramaya ihtiyaç var. Yani daha profesyonel,  daha etkin, teknolojiyi daha yoğun kullanan bir savunma yapılanması ki bu konuda  çalışmalarımız var."

Davutoğlu, "Profesyonel orduya gidiş mi" sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Bu da dahil olmak üzere. Zaten şu anda belli ölçülerde bu sağlandı.  Belli yaşı geçmiş kişiler artık orduda efektif şekilde değerlendirilemeyecekse bu  birikmenin de önüne geçmek lazım. Ama öbür tarafta da bölgemizdeki şartlar malum.  Teskere tam biz bu konuları konuşurken 6-7 Ekim olayları yaşandı, Irak'ta,  Suriye'de çok riskli bir atmosfere girildi, bu kararı alırken bütün bu riskli  atmosferi de değerlendirmemiz lazım. Önümüzü rahat görebileceğimiz bir tabloda  bunu değerlendirebiliriz. Aksi taktirde bir ihtiyaç olduğunda... Bu ihtiyaç da  öyle bir şey ki sık bir şekilde getirdiğin zaman tekrar gelecek diye kar topu  gibi büyüyor tekrar tekrar. Çünkü herkes askerlik görevini yapmak yerine  ertelemeyi düşünmeye başlıyor. Öğrenci affına ben çoğu zaman karşı çıkmıştım.  Çünkü daha fazla şeye yol açar. Öğrencileri muhabbetle sevmeme rağmen. Ama  verdiğiniz her af bir başka şeyi tetikliyor. Psikoloji olarak söylüyorum. Bunları  değerlendirerek olabilecek en optimum kararı almaya çalışırız ama böyle bir  beklentiyi hemen yarın olacakmış gibi gündemde tutmanın da kimseye bir faydası  yok. Sükunetle herkesin gelişmelere bakması lazım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)