E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik için AK Parti'den açıklama---

Bedelli askerlik için AK Parti'den açıklama

Bedelli askerlik için AK Parti'den açıklama
29 Nisan 2018 - 07:51 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bedelli askerlikle ilgili, “Benim düşüncem müspet. Toplumda bir talep var, değerlendirmeliyiz” açıklamasının ardından AK Parti’de kulisler hareketlendi

AK Parti'de bazı kurmaylar, terörle mücadele ortamında böyle bir kararın seçim sonuçlarını olumsuz etkileyebileceği görüşünde. Bazı partililer ise seçim öncesi, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Meclis’ten geçmesinin mümkün olmayacağını belirtiyor.

Bazı kurmaylar ise milyonların talebinin seçimler öncesinde karşılanması gerektiği görüşünde. Parti içinde değerlendirmeler yapılıp son sözü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylemesi bekleniyor.

DEĞERLENDİRECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da Ardahan’da, Başbakan Yıldırım’ın bedelli askerlik açıklamasını değerlendirdi. Işık, “Bizim hepimizin farklı düşüncesi olabilir ama Sayın Başbakanımız bu konuya ‘Müspet bakıyorum’ dedikten sonra hükümetimiz bu konuyu mutlaka değerlendirecektir. Bu konuda hükümetimizin yaptığı değerlendirme sonucunda Cumhurbaşkanımızın gıyasetinde alınacak karar, hepimiz için geçerli karar olacaktır” dedi.

BAŞBAKAN BİR ÇALIŞMA VAR DEMEDİ

Gün boyu tartışılan konuyla ilgili akşam NTV yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da açıklama yaptı. AK Parti Sözcüsü şunları söyledi: “Dün Başbakanımıza bu konuda kişisel görüşünü sordu arkadaşlar; Başbakanımız da ‘Bu konuda benim düşüncem müsbet’ dedi. Yani Başbakanımız, bizim gündemimizde bir düzenleme, çalışma var gibi bir ifade kullanmadı. Yani kişisel fikrini beyan etti.

Peki bizim gündemimizde böyle bir düzenleme var mı? Şu anda bizim gündemimizde bedelli askerlikle ilgili bir düzenleme yok.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayram Ali Erkan30 Nisan 2018 01:04

    Bence çıkacak merak etmeyin ama başkanımızın dediği gibi seçilirse yeni dönemde masaya yatırılacak.Yani önce başkanlık sonra bedelli.

  • Kimsesiz29 Nisan 2018 17:43

    Bu peygamber ocağını zenginler niye sevmezler , gitmek istemezler ,o ocakta vatan sevgisi var şehitlik mertebesi varken bu askerlikten kaçış niye anlamadım gitti,maraba olduğumuzdan anlamıyoruz herhalde

  • Ali30 Nisan 2018 08:35

    Muhafazakar kesimin oy verdikleri ne hikmetse edebiyatını yaparda askerlik yapmaz. Ama merak etmeyin kesin çıkacak. Para yok. İmar affı bedelli para toplanan yerler.

  • doğru 29 Nisan 2018 16:48

    herkes neyin kavgasını yapıyor asker ocağında şehitler bile, uzman er ,uzman çavuş ,astsubay üst rütbeli yok denecek kadar az...bırakın zenginin yaptığı bedelli askerliği yüksek rütbelilerin çocukları bile askerlik yapmıyor...

  • berber bekri29 Nisan 2018 15:27

    Askerliğini bedelli yaptığını belgeleyene traş bedava

  • : )29 Nisan 2018 12:47

    Zenginin malı zühürdün çenesini yorarmış.. Paran yoksa sus kardeşim.otur oturduğun yere.

  • Yemen 29 Nisan 2018 12:09

    Zenginimiz bedel verir Askerimiz fakirdendir

  • erol g.29 Nisan 2018 11:57

    Bedelli askerlik süre kapsamadan çıkmalı

  • torku29 Nisan 2018 08:48

    binali reise baş kaldırdı. inadına bedelli çıkaracak. bakalım kimin dediği olacak?

  • Misafir30 Nisan 2018 08:37

    Para yok. Mecbur çıkartacak