E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBBVA'dan şok büyüme tahmini---

BBVA'dan şok büyüme tahmini

BBVA'dan şok büyüme tahmini
11 Haziran 2018 - 16:28 borsagundem.com

BBVA'nın ilk çeyrek büyüme verisinin ardından yayınladığı değerlendirmede 2018 büyümesinin yüzde 3.5 – 4.0 aralığında gerçekleşebileceği belirtildi

Pazartesi günü açıklanan yüzde 7.4'lük ilk çeyrek büyüme verisinin ardından yayınlanan BBVA raporunda, verinin hem piyasanın (yüzde 6) hem de kurumun (yüzde 7) beklentilerinin üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

Büyümenin başlıca hanehalkı tüketimi ve yatırımlardaki iyileşmden destek bulduğu belirtilen raporda, buna karşın finansal koşullardaki sıkılaşmanın Mart'tan itibaren daha bariz bir hale geldiğinin altı çizildi.

Kuruma göre finansal koşullardaki sıkılaşmanın gecikmeli etkileri, yılın ikinci çeyreğinde büyüme üzerinde daha fazla baskı oluşturacak.

Kurum, ekonomik faaliyetledeki yavaşlamanın, istatistiksel baz etkisi ve sıkılaşan finansal koşulların küresel talebi olumsuz etkilemesiyle birlikte yılın ikinci yarısında daha net hissedilmesini bekliyor.

BBVA, 2018'de yıllık büyümenin yüzde 3.5 – 4.0 aralığında gerçekleşmesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)