E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBayrampaşa'ya HAYAT verecek---

Bayrampaşa'ya HAYAT verecek

Bayrampaşa'ya HAYAT verecek
12 Nisan 2014 - 06:07 borsagundem.com

1.4 milyar liralık portföy değeri bulunan Özak GYO’nun ilk projesi Hayat Tepe’de örnek kat tamam. Evlerin yüzde 60’ı satıldı

Özak Global Holding bünyesinde yer alan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), emlak sektöründeki ilk konut projesi olan Hayat Tepe’de örnek katı tamamladı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre Bayrampaşa’da yapılan Hayat Tepe’nin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şirket olarak 1995 yılından beri inşaat yaptıklarını ve profesyonel bir şekilde yapılar ürettiklerini söyledi.
 Ahmet Akbalık, Hayat Tepe’nin ilk projeleri olması nedeniyle çok hassas davrandıklarını belirterek, projede sadece konut değil, sosyal olanaklarla birlikte hayat biçimi oluşturduklarını ifade etti.

Örnek kat tamam

Akbalık, basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu, her daire için katta depo, çocuk kulübü gibi sosyal aktivite alanlarının bulunduğuna işaret ederek, “Hayat Tepe ismi de buradan geliyor. Hayat Tepe aynı zamanda malzeme ve ürün kalitesi olarak A standartlarında olan bir proje. Buna mukabil fiyat aralığı ise B’ye tekabül ediyor. Daire fiyatlarımız 370 bin liradan başlıyor” diye konuştu.
Ana hedeflerinin gayrimenkul sektöründe farklılaşmak olduğunun altını çizen Akbalık, Hayat Tepe’de de örnek daire yerine gerçek kat ile görücüye çıktıklarını ifade etti.
Bir yıl önce satışları başlayan projenin yüzde 25 prim yaptığına dikkat çeken Akbalık, metrekare birim fiyatının şu anda 4 bin ila 5 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi. Akbalık, dairelerin yüzde 60’ının satıldığını, kalan yüzde 40’ını ise yaz dönemine kadar satmayı planladıklarını ifade etti.

Üçgen şeklinde bloklar

23 ve 24 katlı üç bloktan oluşan Hayat Tepe, üçgen mimariye sahip 40 ile 230 metrekare arasında değişen 546 daireden oluşuyor. Projede 1+0’dan 4+1’e kadar değişen toplam 15 ayrı tipte daire bulunuyor.
 Hayat Tepe projesi için rüzgâr simülasyon raporu çıkarılırken, tüm cephe doğramaları ve malzemeler bu simülasyona göre planlandı. Dış cephede mantolama ve alüminyum kompozit kaplama kullanıldı.

Beşiktaş ve İzmir’e proje

Mevcut portföylerinin 1,4 milyar TL’ye ulaştığını belirten Akbalık, birkaç yıl içinde yeni gayrimenkul projeleri ile bu rakamın artacağını dile getirdi. Şirketin bölgesel ihtiyaçları belirleyip ona göre üretim yaptığını belirten Akbalık, karma olarak öngördükleri projelerinin hazırlık aşamasında olduğunu söyledi. ÖZAK GYO’nun İstanbul Beşiktaş ve İzmir’de yeni konut projeleri hazırlığı içinde olduğu bilgisini veren Akbalık, mimari çalışmaların ise ABD’li bir şirket tarafından yürütüldüğünü söyledi. İzmir’de kültür alanları ve müzenin de olduğu karma bir projeye imza atacaklarını belirten Akbalık, Beşiktaş’ta ise rezidans ve otel projesi hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

Metroya köprü kuracak

Ahmet Akbalık, Hayat Tepe’nin gerek tarihi yarımadaya gerekse ulaşım noktalarına olan yakınlığı ile öne çıktığını anlatarak, şunları söyledi:
“Günümüzde ulaşım önem taşıyor. Avrupa Birliği gibi gelişmiş bölgelerde gayrimenkul fiyatları ulaşım noktalarına olan mesafe ile belirleniyor. Biz de toplu taşıma noktalarına yakınlığına büyük önem verdik. Metroya yürüme mesafesindeyiz. Belediye yapmazsa, Özak olarak biz metroya köprü yapmayı taahhüt ediyoruz. Hayat Tepe ayrıca gerek şehir merkezine gerek tarihi yarımadaya çok yakın. Konut sakinlerimiz arabaları ya da toplu taşıma araçları ile kısa sürede bu lokasyonlara ulaşabilecek.”

Yapı sektörünün ödülleri verilecek

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 22. kez verilecek olan Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ile, Türk yapı sektöründe 2014 yılının en iyi ürünü seçildi. Ödül programı, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Ödüller, 6 Mayıs’ta Türk yapı sektörünün en büyük buluşması 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahiplerine verilecek.

‘Cadde’de dönüşüm hızlandı

Bağdat Caddesi’ndeki dönüşümün örneklerinden biri olan Caddepark Erenköy projesi 54 daireden meydana geliyor. Aydoğan İnşaat tarafından hayata geçirilen projede, Adalar manzarası sunuluyor

Kentsel dönüşüm projelerinin yoğunlaştığı İstanbul’da özellikle bazı lüks semtler ön plana çıkıyor. Bu kapsamda Anadolu yakasında Kadıköy ve özellikle Bağdat Caddesi başı çekiyor. Bu bölgelerde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleriyle bölgenin çehresi de değişiyor.
Bu projeler arasında yerini alan Caddepark Erenköy, Aydoğan İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.

Caddebostan, Ataşehir, Erenköy, Suadiye, Moda gibi İstanbul Anadolu yakasının önemli semtlerinde yaptığı butik projelerle adından söz ettiren Aydoğan İnşaat, bu sene başladığı Aydoğanpark Tuzla projesinden sonra Bağdat Caddesi’nde yeni bir projeye daha imza atıyor.
Caddepark Erenköy projesiyle ilgili bilgiler veren Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu İrfan Aydoğan projenin caddede başlayan kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden biri olacağını söyledi.

2015 yılında teslim edecek
Bağdat Caddesi’ne çıkan Kantarcı Rıza Sokağında bulunan Caddepark Erenköy projesinin inşaatının yılın ilk ayında başladığını ifade eden İrfan Aydoğan, “Projeyi 2015 yılının Haziran ayında teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.
1987 yılından beri İstanbul Anadolu yakasında çeşitli projelere imza attıklarını vurgulayan İrfan Aydoğan, “Kızıltoprak, Erenköy, Caddebostan gibi Bağdat Caddesi’nde yaptığımız projelerle adımızı ön plana çıkaran bir firmayız. Caddepark Erenköy projemiz de yine kalitemizi, farklılığımızı yansıtacak bir proje olacak” diye konuştu.

Deniz manzaralı
Caddepark Erenköy projesi, 12.500 metrekarelik bir inşaat alanında yükseliyor. 2.597 metrekarelik arsa alanına sahip projede inşaat çalışmaları devam ediyor. Proje, tek blokta zemin+14 katlı ve 54 dairelik olarak tasarlandı.
Caddepark Erenköy projesinde 4 adet dubleks bulunuyor ve 11. kattan sonra tüm daireler deniz ve Adalar görüyor. 3+1 şeklindeki daireler, 150 brüt metrekarelik olmasıyla ön plana çıkıyor.
Ortak sosyal alanlarının bulunduğu projede, ön talepler toplanıyor. Caddepark Erenköy projesinin başlangıç satış fiyatı ise 6.000 dolar/m2 olarak belirlendi.

Kartal’da peşinatın yarısını ödeyecek

Metsan İnşaat, İstanbul’un yatırım değeri en hızlı artan bölgelerinden Kartal’da yükselen projesi Metsan Nexus’un satışlarına, yeni bir kampanya ile devam ediyor. Bu kampanyada firma, müşterilerin ödemesi gereken peşinatın yarısını karşılıyor. Buna göre, daire fiyatının % 75’i için kredi kullanıldığı durumda, müşteriler sadece peşinatın yarısını ödüyor. Böylece firma, alım yapacaklar için önemli bir kolaylık sağlamış oluyor. Alım yapanlar hem indirimden faydalanıyorlar hem de nakitlerini ceplerinde tutmuş oluyorlar.
Metsan İcra Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu, Metsan Nexus’un, çevre projelere göre en geniş oturum alanına sahip olduğunu belirtti. Satoğlu, “1+1’ler standart 1+1’lerden 25 metrekare daha büyük. 2+1’lerde 35 ve 3+1’lerde ise 45 metrekare civarında daha geniş oturum alanı sunuyoruz” dedi.

Libeskind tarafından tasarlandı

Metsan İnşaat ve Daniel Libeskind işbirliğiyle Kartal’da yapımına başlanan Metsan Nexus projesinin ilk etabında 430 rezidans daire ve cafe, restaurant ve mağazalardan oluşan Çarşı bölümü bulunuyor. İkinci etabında otel, ofis ve ticari alanlar, üçüncü etabında ise yine konut, park ve sosyal alanlar bulunuyor.

Spradon Vadi’de bahar fırsatı başladı

Hemen teslim proje Spradon Vadi’de bahar fırsatı başladı. Ev arayışlarının ve taşınmaların hız kazandığı bahar döneminin gelmesiyle, kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor. Konut alıcılarının maddi imkânlarına göre ödeme planının hazırlandığı projede, fiyatlar 232 bin TL’den başlayarak 460 bin TL’ye kadar yükseliyor. Spradon Vadi’deki konutlar, yüzde 1 KDV üzerinden satılıyor.  Kuzu Grup’un, Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir’de hayata geçirdiği Spradon Vadi projesinde satışlar tüm hızıyla devam ediyor. 1037 konut ve 1 adet ticari üniteden oluşan Spradon Vadi’de, 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı bloklar yer alıyor. 544 adet 1+1, 483 adet 2+1, 6 adet 2+1 dubleks ve 4 adet 3+1 konuttan meydana gelen Spradon Vadi’de bir de market bulunuyor.
Yüzde 80’i yeşil tasarlanan vadide, açık ve kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları, su ve yeşili buluşturan şelaleler yer alıyor. Projede ayrıca, Oyun alanları, yürüyüş parkurları, fitness center, sauna ve Türk hamamı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eyyp197812 Nisan 2014 16:46

    yatırımcıyı mahfeti.2,60 aldım cuma günü-2,07 satım patron yükselince hisse satıyor.onun için kimse almıyor