E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBASF, binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor---

BASF, binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

BASF, binlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor
24 Şubat 2023 - 12:57 borsagundem.com

BASF, Rusya-Ukrayna savaşıyla enerji krizinden kaynaklanan ağır yüklerin ardından, başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde 3 bine yakın kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Alman kimya şirketi BASF tarafından, Rusya-Ukrayna savaşı, Avrupa'daki yüksek ham madde ve enerji maliyetleri, artan fiyatlar ve faiz oranları, enflasyon ve kovid pandemisinin gelişimi nedeniyle geçen yıl ortaya çıkan yüksek düzeydeki belirsizliğin 2023 yılında da devam edeceğine vurgu yapıldı.

Bu belirsizliklerle birlikte şirketin 2023 kazançlarında daha fazla düşüş olacağı uyarısında bulunulan açıklamada, BASF'nin yaklaşık üçte ikisi Almanya'da olmak üzere yaklaşık 2 bin 600 kişinin işine son vereceği ve hisse geri alımlarını durduracağı bildirildi.

BASF, 2023 yılı için faiz ve vergi öncesi düzeltilmiş kazancının (FAVÖK) 2022'deki 6,9 milyar eurodan 4,8-5,4 milyar euro arasına ineceğini belirtti.

BASF İcra Kurulu Başkanı Martin Brudermueller, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa’nın rekabet gücünün, uzun izin süreçleri ve özellikle üretim faktörü için yüksek maliyetleri içeren aşırı düzenlemelerden daha fazla zarar gördüğünü kaydetti.

Tesla'nın işten çıkarmalarında, 'sendikalaşma' iddiası

 

Zoom 1300 çalışanını işten çıkaracak

 

Dell 6.650 çalışanı işten çıkarıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf ceviz24 Şubat 2023 19:14

    Yalan haber o iş yerinde çalıştım inanılmaz derecede güzel bi firma

  • AHMET ÖZBİLEN24 Şubat 2023 15:34

    Bizde olsa muhalefet hemen ülkeyi ayağa kaldırır idi.bak kemal ve meral özendiğiniz ve aferim alalım dediğiniz ülkelerin hali.