E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDell 6.650 çalışanı işten çıkarıyor---

Dell 6.650 çalışanı işten çıkarıyor

Dell 6.650 çalışanı işten çıkarıyor
06 Şubat 2023 - 17:35 borsagundem.com

Teknoloji sektöründeki işten çıkarma dalgasına Dell de katıldı. Küresel çapta bilgisayar talebinin azalmasıyla şirket çalışanlarının %5’ini işten çıkardı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li teknoloji devi Dell, pazartesi günü işgücünün %5’ini işaret eden 6.650 çalışanının işine son verdirdiğini duyurdu.

CNBC’nin haberine göre, Dell’in işten çıkarmaları küresel çapta masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara olan talebin yavaşlamasıyla geldi. IDC’nin sektör analistlerine göre masaüstü bilgisayarların küresel sevkiyatları 2022’nin dördüncü çeyreğinde yıllık bazda %28 azaldı. Aynı dönemde Dell’in bilgisayar sevkiyatları %37 azalırken rakipleri Lenovo, HP ve Apple’ın sevkiyatları ise sırasıyla %28, %29 ve %2 düştü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dell hisseleri ABD borsalarında açılış öncesinde %2 geriledi.

Dell COO’su Jeff Clarke, çalışanlara gönderdiği bir notta, işten çıkarmaların sebebinin "ekonomik gerilemenin etkilerinin önünü almak" için yapıldığını söyledi. Üst düzey yönetici, Dell'in seyahatleri sınırlamak, harici işe alımları duraklatmak ve dış servis harcamalarını azaltmak gibi halihazırda uyguladığı değişikliklerin artık yeterli olmadığını söyledi.

Clarke açıklamasında, “Ne yazık ki, bu gibi değişikliklerle birlikte, ekibimizin bazı üyeleri şirketten ayrılacak. Bundan daha zorlu bir karar yok. Ancak uzun vadeli sağlığımız ve başarımız için vermemiz gereken bir karar var” ifadelerine yer verdi.

28 Ocak 2022 itibariyle, SEC verilerine göre Dell'in toplam 133.000 çalışanı vardı.

Clarke, çalışanlara gönderdiği notta, Dell'in daha önce ekonomik gerilemelerde ayakta kaldığını ve bunun sonucunda "daha güçlü çıktığını" söyledi.

COO, "Piyasa toparlandığında buna hazır olacağız" açıklamasında bulundu.

Şirketin işten çıkarma duyurusu teknoloji sektöründeki son işten çıkarma dalgasının devam ettiğini gösteriyor. PayPal de geçtiğimiz salı günü 2.000 kişiyi işten çıkarma planlarını açıklamıştı. Bu ayın başlarında, Google 12.000'den fazla çalışanı, Microsoft 10.000 çalışanı ve Salesforce 7.000 çalışanı işten çıkarma planlarını açıkladı.

Hedge fonları ters ayakta yakalandı

 

Boğalar geri döndü, borsalar karıştı

 

Ekonomistler Fed’den en az bir faiz artırımı daha bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)