E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan’a şok Suriye raporu---

Başbakan’a şok Suriye raporu

Başbakan’a şok Suriye raporu
30 Ağustos 2013 - 20:13 borsagundem.com

Esad yönetimine askeri müdahaleyi hızlandıracak bilgiler ne? İşte çok çarpıcı detaylar

Anadolu Ajansı, Suriye'deki kimyasal silah saldırısında görev aldığı iddia edilen ordu birliklerinin detaylı listesinin yer aldığı bilgilere ulaştığını açıkladı.AA'ya göre "ilgili istihbarat birimlerince hazırlanan" ve Türk hükümetine de ulaştırıldığı belirtilen raporda yer alan bilgiler, saldırının, doğrudan rejim güçlerince 21 Ağustos Çarşamba saat 02.45'te yapıldığını ortaya koydu.
Doğu ve Batı Gota'daki Zamelka, Duma-Harasta arasındaki mıntıka ve farklı yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırıların, iki ayrı merkezden koordineli ve eşzamanlı yapıldığı belirtilen raporda, şu bilgilere yer verildiğini öne sürdü:
 "- Şam'ın 35 kilometre kuzeyindeki Kuteyfe'deki 155'inci Füze Tugayı ile Kasyun Dağı'ndaki 4'üncü Zırhlı Tümen'e bağlı birliklerden 15-20 civarında kimyasal başlık taşıyan füze-roket ile yapıldı.
 - Kuteyfe'den yapılan saldırıda FROG-7/Luna  ve/veya M600 füzelerinin kullanıldığı değerlendirilmektedir.
 - Kasyun'dan ise 15-70 kilometre menzilli 220 mm'lik roketlerin kullanıldığı değerlendirilmektedir. Kuteyfe saldırılan bölgeye 30 kilometre, Kasyun Dağı ise 10 kilometre mesafede bulunuyor.
- 155'inci Füze Tugayı: 51, 52, 577, 578, 579 ve 1097'inci füze taburları ve bunu desteklemekle sorumlu Teknik Destek Taburu'ndan oluşuyor. 52 ve 577. füze tabuları El Kuteyfe'de Tugay ile aynı kışlada."
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))31 Ağustos 2013 00:23

    Muhaliflerin kullandığı Kimyasal silahları Esad'ın üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Birleşmiş Milletler'de bunu gördü ki bir çok ülke harekattan geri adım attı. Kimyasal silahı kullanan Esad değil, Muhaliflerdi.

  • TAŞ30 Ağustos 2013 21:01

    YA YETER YA MİDEMİZ BULANDI ARTIK HİÇ Mİ BU MEMLEKETTE DÜNYADA İYİ BİR HABER İNSANLIK NAMINA BİR ŞEYLER OLMAZ HEP GÜÇ İKTİDAR HIRS PARA ENERJİ DERDİNDEN GÜNAHSIZ İNSANLAR YAVRULAR ÖLÜYOR.ALLAHA İNANAN İNSANLAR OLDUĞUNUZU SÖYLÜYORSUNUZ BİRDE ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN HEPİNİZİ

  • Basit30 Ağustos 2013 20:31

    bir soru sormak istiyorum, bu kimyasal saldırıda ölen muhalif güç askerleri varmı?