E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBaşbakan Yıldırım'dan kur açıklaması---

Başbakan Yıldırım'dan kur açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan kur açıklaması
15 Nisan 2018 - 07:07 borsagundem.com

Binali Yıldırım, dalgalanmanın geçici, etkilerinin de sınırlı olduğunu belirterek önlemlerin alındığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, son döremde yükselişe geçen döviz kurlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye yoğun gerilim hattının tam ortasında yer alıyor. Bundan dolayı bölgesel ve küresel gelişmeler ekonmiye yönelik ülkelerin ekonomisine yönelik belirsizlikleri de birlikte getiriyor.

Özellikle son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanmayı fırsat bilerek vizyon ortaya koyamayan ülke için proje üretemeyen muhalefetin adeta mal bulmuş mağribi gibi sarıldığını görüyoruz.

Buradan ilan ediyorum şartlar ne olursa olsun içeride ve dışarada küresel ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisi 2017'de nasıl destan yazdıysa 2018'de de kararlılıkla yoluna devam edecek.

Döviz kurunda yaşanan bu dalgalanmanın geçici olduğunu ve etkilerinin sınırlı olduğunu ifade etmek isterim. Hükümetimiz konuyu hassasiyetle ele alıyor. Alınması gereken ne tedbir varsa bu tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cingöz15 Nisan 2018 12:19

    ekonomi çöktü, dış borçla veri makyajıyla 2019'a kadar götürecekler. halk uyanmazsa, 2019dan sonra bomba patlayacak. o zaman çok geç olacak

  • emekci15 Nisan 2018 12:18

    he he he aynen öyle oldu. :-*

  • hadi ordan SÜLO15 Nisan 2018 12:05

    vatandaşı salak mı zannediyorsunuz 15 yılda gelinen nokta ortada

  • fafa15 Nisan 2018 12:03

    Sermaye ürktü, zengin kaçıyor;orta halli parayı döviz yapıp evde saklıyor.

  • fafa15 Nisan 2018 11:27

    Fabrikaları satıp üretimi durdurdunuz,paraları çar çur ettiniz.Cari açığı patlattınız.Dış borçla buraya kadar.

  • HESMEN15 Nisan 2018 11:20

    hep aynı numara senelerce aynı söylemleri yapıyorsunuz.döviz vatandaşa giriyor.barime yalancı olmayın.siz bir sene önceki kurun altına hiç geldimi.birde bıyığın sakalın yok ama yaşından utan derim.hükümete daha önceleri güvenir idim artık hiç güvenmiyorum.eğer kuru indirecek gücünüz olsa çoktan yapardırınız.kimin parasını kime dağıtıyorsunuz millete eroin verir gibi çalışmadan para dağıtıyorsunuz.milyonlarca suriye li avrupaya gidecek idi tayyip erdoğan engelledi.ne oldu sunuç hüsran sonra televizyonlara çıkıyor konuşuyor.bunların tüm maaş ve bakım paraları nereden çıkıyor tabiki bizlerden.biz çıkarttık bu şavaşı bu şavaşı çıkartanlar baksınlar.

  • Tekaüt15 Nisan 2018 10:36

    Bence hükümetin açıklamasına göre önlem alındıysa korkmaya gerek yok! Akaryakıt fiyatlarına gelince! DÜNYADA BİZDEN DAHA PAHALI BENZİN MOTORİN KULLANAN 46 ÜLKE VAR... Benim şahsi görüşüm benzin ve motorin fiyatları eşitlenmesi lazım ekonomimiz için... Ayrıca çiftçiye motorin indirimi yapılması gerekir benzin ve motorin fiyatlar eşitlenince...

  • Bugra15 Nisan 2018 08:49

    Akaryakıt gelen zamlarlamı

  • analist15 Nisan 2018 08:28

    tabi tabi alırsınız önlemlerlinizi tcmb döviz rezervi brüt 89 milyar dolara düşmüşken kullanabilir rezerv 29 milyar dolar