E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım'dan Esad açıklaması---

Başbakan Yıldırım'dan Esad açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan Esad açıklaması
20 Ağustos 2016 - 20:22 borsagundem.com

Suriye haberinde yer alan, Yıldırım'ın, "Geçiş sürecinde Esed muhatap alınabilir" sözüne açıklama geldi: "Başbakan böyle bir ifade kullanmadı"

Suriye konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün ABD de Rusya da biliyor ki uzun vadede Esed'in toparlayıcı olması, birleştirici olması pek mümkün gözükmüyor. Geçiş için oturulur, konuşulur, yani bir suhulet içerisinde bir geçiş sağlanabilir. Biz Suriye'nin geleceğinde PKK da DAEŞ de Esed de olmamalı diye düşünüyoruz, buradaki huzurun tam olarak sağlanması için. Fakat istesek de istemesek de şu anda aktörlerden biri Esed'dir" dedi. Başbakan Yıldırım'ın "Geçiş sürecinde Esed muhatap alınabilir" dediğini aktaran Reuters'ın haberindeki bu ifadeye ise düzeltme geldi. Başbakanlık kaynakları, Yıldırım’ın, "Esed muhatap alınabilir" diye bir ifade kullanmadığını açıkladı. Açıklamada, Başbakan’ın soruya açıkça "Esed’in muhatabı Suriye muhalefetidir" diye cevap verdiği belirtildi. Bu açıklamanın ardından Reuters de konuya ilişkin düzeltme yayınladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilker21 Ağustos 2016 04:20

    gıda tarım bakanlıgında MÜSTESAR NUSRET YAZICI MÜSTESAR MUAVİNİ HADİ TUNC VE ADNAN BALCI DANIŞMANIfetocular var sebahat güllüoglu daire baskanı recep erel daire başkanı mehmet ünal yılmaz genel müdür osman yalcınkara süreyya bilgen niyazi akgöz cavit merkez ikmalde