E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem“Başbakan Divan Oteli’nin intikamını alıyor”---

“Başbakan Divan Oteli’nin intikamını alıyor”

“Başbakan Divan Oteli’nin intikamını alıyor”
28 Temmuz 2013 - 08:59 borsagundem.com

Bu sözler kime ait? Başbakan’a sorulan 38 milyar dolarlık akaryakıt vurgunu olayı ne? İşte çok konuşulacak iddialar

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim bölgesi Yalova’da bulunan irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın, 11 yıldır 3 D ile milleti kandırdığını savunan Muharrem İnce, "Başbakan’ın bu milleti 11 senedir, darbe palavraları ve son günlerde çıkan dış güçler ile din tüccarlığı ile yani 3 D ile kandırıyor. ’Darbe olacakmış’, ’Darbeciler varmış’, ’Ergenekoncular varmış.’ Bak Başbakan sana söylüyorum; bu ülkede darbe olmaz, olamaz. Olmamalı. Eğer bir gün darbe olursa, sana söz veriyorum, o tankın önüne önce ben çıkacağım. Seni korumak için, seni darbecilerden korumak için, demokrasiyi korumak için o tankların önüne önce ben çıkacağım. Bu konuda sana söz veriyorum. Darbelerden, muhtıralardan hiç zarar görmeyen birisi bugün darbe tüccarlığı yapıyor. Darbeler CHP’yi kapattı, mallarına el koydu. Genel Başkanımızı zorunlu ikametine gönderdi. Bu konulardan, darbelerden zarar gören biziz. Bu tosuncuklara ne oldu ki?" dedi. 
ELİ SİLAHLI GRUPLAR CİRİT ATIYOR 
Yaptığı konuşmada, Türkiye’de eli silahlı grupların cirit attığını belirten CHP’li İnce, "Türkiye’nin hali gerçekten içler acısı. Eli silahlı gruplar ülkede cirit atıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurtdışına çıkışı veya bir başka ülkenin silahlı kuvvetlerinin Türkiye’ye girişi, TBMM’nin onayına tabiidir. Eli silahlı gruplar, Türkiye’nin sınır bölgelerinde gerçekten cirit atıyorlar. Bütün bunlar olurken Başbakan, ’Camiye ayakkabıyla girdiler’ yaygarası yapıyor. Sen "Camiye ayakkabıyla girdiler’ diyeceğine, Ceylanpınar’a roketatarla girdiler. Bunları görmüyor musun? Başbakan’a bunları söylemek lazım. Can havliyle insanlar kendilerini, gazdan, coptan, TOMA’dan korumak için, camiye ayakkabıyla girmiş olabilirler. Orası Allah’ın evi. Sıkışan herkes oraya alelacele bir durumda girebilir. Ayakkabıyla da girebilir, olabilir bunlar. Normal şartlarda hiç kimse camiye ayakkabıyla girmez" diye konuştu. 
PKK ŞEHİTLİK AÇIYOR
PKK’nın, Türkiye’de şehitlik açtığını ifade eden İnce, "Gazeteleri okudukça, şaşkınlık içerisindeyim. PKK yavaş ilerliyormuş. Yakında Bülent Arınç ’Ramazan ayı münasebetiyle terörist kardeşlerimiz hızlı ilerleyemiyorlar. Oruçlu oldukları için yavaş çekiliyorlar’ diye bir açıklama yaparsa şaşırmam. Çünkü Abdullah Öcalan’ın üniversite yıllarında namaz kıldığını açıklayan Arınç, devletin yetkililerine bunu açıklattıran Bülent Arınç, teröristlerin de Ramazan ayı nedeniyle oruçlu oldukları için zor koşullarda çekildiklerini, dağ başlarında iftar saatlerine yetişmek için zorluklarla yaşadıklarını açıklarsa gerçekten şaşırmam. PKK şehitlik açıyor bu ülkede. Çıldırmış olmalı bu Türkiye" diye konuştu. 
KOMŞUYU KOMŞUYA DÜŞÜRÜYOR
Başbakan’ın, Sevr’i imzalayanlara ecdadı olduğunu, Lozan’ı imzalayanlara ise hakaret ettiğini kaydeden Muharrem İnce, "Başbakan, ’Tencere, tava çalanları ihbar edin’ diyor. Komşuyu komşuya düşürmek istiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde, ülkesini bölmek isteyenlere, parçalamak isteyenlere ’ecdadım’ diyen, ülkesinin kurucularına da hakaret eden bir başka siyasetçi yoktur herhalde" dedi. 
Terör örgütü lider Abdullah Öcalan’ın basın toplantısı yapmak istediğiyle ilgili açıklamalarına da yanıt veren İnce, "Terör örgütünün lideri basın toplantısı istiyor. İmralı’da basın toplantısı istiyor. Şimdilik olmazmış. O zaman benim Başbakan’a çağrım şudur; Git İmralı’ya sen de Abdullah Öcalan ile birlikte otur masaya. Zaten, karşılıklı hükümet ortağısınız. Birlikte yönetiyorsunuz. Gidin beraber ulusa sesleniş yapın diyorum. Basın toplantısı kesmez" ifadesini kullandı. 
KOÇ TOPLULUĞUNDAN İNTİKAM ALIYOR 
Gezi Parkı olaylarında göstericilere kapılarını açan Divan Oteli ile ilgili Koç topluluğundan Başbakan’ın intikam aldığını açıklayan Muharrem İnce, "Koç topluluğundan intikam alıyor Başbakan. Divan Oteli nedeniyle Başbakan burada intikam alıyor. Bu denetim değil, bu sıradan mutat bir iş değil. Başbakan, ’Sen misin Divan Oteli’ni göstericilere açan. Ben sana gösteririm’ diyor. Polis marifetiyle, Koç’un ortağı olduğu şirketleri basıyor. Hukuk devletinde böyle şeyler olmaz" dedi.
 38 MİLYAR DOLARLIK AKARYAKIT VURGUNU İÇİN NE YAPTIN?
Açıklamalarında, "Başbakan’a bir tane sorum var" diyen İnce, " Tarih veriyorum. 14 Şubat 2007’de bir açıklama yaptı Başbakan. ’38 milyar dolarlık akaryakıt vurgunu var’ dedi. Ey Başbakan, 17 Şubat 2007’de yaptığın 38 milyar dolarlık akaryakıt vurgununun hesabını sordun mu? Ne yaptın bu konuda. Bu konuda hiçbir şey yapmadığını biliyorum. Ne yaptın çık milletin önüne bunu açıkla. Madem sen vurgunculardan, soygunculardan hesap soruyorsun, 14 Şubat’ta söylediğin konuda ne yaptın" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ince29 Temmuz 2013 00:51

    muharrem ince acilen başbakan olmalıdır tek çözüm yolu budur...

  • YILMAZZ28 Temmuz 2013 23:57

    hükümetin yerli otomobil hayali koç topluluğuyla gerçekleşebilir diye düşünülürken ,grup yerli otomobil üretmek ekonomik yatırım anlamında intahardır dedi,o deyişten sonra taraf, bertaraf görüşü zaten alevlenmişti.sonrasında gezi olaylarındaki divan otelinin gösterdiği tutum tuz biber ekti..başbakan kendi ağzıyla koç grubunu işbirliçilikle suçladı..sonrasında malum denetim hortladı.HAL BÖYLEYKEN kalkıp yok bu rutin denetlemedir yutturmacasına karğalar bile güler..şimdi eğri oturup doğru konuşma zamanıdır.MUHARREM İNCE YADA BİR BAŞKASININ AÇIKLAMA YAPMASINA GEREK YOK.!!,,şu kronolojik sırayı takip edip sonunda mali denetim yapılıyorsa,,yapılsın, ne var bunda,,yada e tamamda chp ne yaptı ne üretti,size göre o yapılmaz,bu yapılmaz,şu yapılmaz diyen arkadaşlara; söylenecek tek bir söz var...İYİ UYKULAR.!!!

  • tekyürek28 Temmuz 2013 23:13

    EYY İNCE ,FAZLA İNCE HESAP YAPMISSIN ,KUSURA BAKMA AMA BENİMKARNIM BU DEVLET VE HÜKĞMET VARKEN DOYDU . HAA SUNUDA SÖYLEYEYİM BEN BU PARTİLİDE DEGİLİM AMA GERCEKLERİ SÖYLEMEK LAZIMM. SİZDEN HİÇ BİR CACIK OLMAZZ KINANIZI YAKIVERİN ....

  • wert28 Temmuz 2013 21:14

    Sen cok yasa basbakanim.millet bu zamana kadar dogruyu adaleti seninle buldu

  • celin28 Temmuz 2013 20:50

    son secim anketlerinde chp %22 de görünüyor demek ince bunun icin bagiriyor,türkiye icin vizyonunuz nedir soruyorun,karsidakini hep sucluyorsunuz .

  • mrt olk28 Temmuz 2013 20:25

    Chp zihniyetti bu ülkeyi "yönetseydi" yunandan beter olurduk bırakın masal anlatmayı etrafınıza bakında şükredin biraz.kediye ciğer emanet edilmez

  • vatandaş28 Temmuz 2013 19:30

    şimdıye kadar aklınız neredeydı borsayı duşurmekten zevk mi alıyorsunuz bulursunuz sıcak parayı

  • Endeks28 Temmuz 2013 19:16

    Endekste bu hafta bomba patlar başbakana bist i açtırdılar şimdide patlattılar elinde. Hükümet çökene kadar düşüşe devaaammm

  • Tarafsız28 Temmuz 2013 18:29

    Adam'a ilk başta hükümet oldun iktidar olamadın dediler. Her türlü kumpası yeni yeni aştı ve kadrolaşmasını tamamladı. Artık hesap sormaya başladı. Umarım bir an önce hesaplaşmalar bir an önce biter. Bu kadar akaryakıtın satıldığı yerde çok az kurumlar vergisi olması düşündürücü. Şirketlerin vergiden "kaçınmak" için verimsiz işlere para harcamaması lazım.

  • serkancık28 Temmuz 2013 18:00

    10 senedir akpye oy verdim birdaha asla vermem çünkü 10 senelik başarılı hükümet gitti felaket bir hükümet geldi bu sene hükümete birşeyler oldu tüm ekonomi kontrolden çıkıyor ülke yakılıp yıkılıyor heryer yangın sınırda savaş kredi kartında patlama ihalelerde rant ve vurgun issizlik yolsuzluk haberleri yok bu hükümet eskisi gibi değil çok değişti çok bende artık oy vermiyeceğim vadesi buraya kadarmış

  • chp de pkk sempatizanı yok mu?28 Temmuz 2013 16:54

    ben yine iyimser söyledim sempatizan dedim, evet soruyorum yokmu?

  • moussa moussa28 Temmuz 2013 16:37

    galiba diyorum,herkesin dilinde ama kimsenin kıpırdadığı yok.sanırım işin içinde bazı göravlilerde var,birde malum bölge vatandaşları...dokunulmazlık var olunca...tayyip erdoğan seni birileri feci kandırıyor,uyan!...

  • moussa moussa28 Temmuz 2013 16:34

    eğer gerçekten bir yolsuzluk,hukuksuzluk varsa,koç ta olsa,dana da olsa sorgulanmalı.türkiyede en büyük sorun bizden olana dokunma,diğerini ez..gerçek olan birşey daha varki,akaryakıt kaçakçılığı..birçok şehirde bu büyük boyutlara ulaşmış durumda ve devlet!birşey yapamıyor galiba..

  • anonymous28 Temmuz 2013 16:13

    Ya akp li arkadaşlarım, yukarıdaki haberi okudunuz değilmi, adam hangi konuda haksız söyleyin bana.Yalanmı söylüyor ? Olmayan şeylerimi söylüyor ne söylüyor bu adam bi iyice okuyun.. Yani taraf olunurda bu kadar olunmaz.Körü körüne desteklemeyin şu adamları.Her yaptığını doğru görmeyin.. Yanlış bir şeyler varsa bu adamlara tepkinizi koyun, koyunki daha doğru dürüst işler yapsınlar.Muhalefet bu iş için vardır. Onlar ne yaparsa doğrudur mantığıyla olmaz bu işler.

  • huseyin28 Temmuz 2013 16:11

    Size göre koçla uğraşılmaz, size göre başka ülkenin sorunlarıyla uğraşılmaz, yurrttasulh cihanda sulh dimi, size göre darbe olmaz, size göre ergenekon yok, size göre bu ülke batıyor, size göre 3 köprü olmaz, size göre eğitim bedava olmaz, size göre 3 havalimanı olmaz, size göre kanal istanbul olmaz akıntı bozulurmuş, size göre nükler santral olmaz, daha sayayım mı

  • bora28 Temmuz 2013 16:07

    şu yapılan incelemenin gezi olaylarından kaynaklandığını anlamayacak moronlardan değiliz orası kesin. Ama bazılarının hala bizleri moron zannetmesine akıl sır erdiremiyorum ben. Tayyip her zaman karşıtlarını sindirmek için resmi ne kurum varsa kullanmaktan çekinmiyor. Dün doğanlar bugün koçlar yarın kim karşısına çıkarsa o. Hala iş çevreleri buna sessiz kalmaya devam etsin. Bakalım kim bağıracak önce.

  • yiğit28 Temmuz 2013 15:07

    kılıçdaroğlu bırak yapamıyorsun chp başkanlığını, bırak da belki oyunu arttıracak birisi gelir, muhalefet biraz güçlenir de diktatörlük biter, huzur gelir, akp yi zamanında çok desteklemiş biri olarak söylüyorum, bıktım artık bu tüccarların dini kullanıp zengin olmasından, milleti kandırmasından, samimi değiller, samimi olsalar deniz fenerinini üstünü kapatıp, yandaş iş adamlarının vergi borçlarını silmezlerdi, onları da denetlerlerdi

  • Düşünen Adam28 Temmuz 2013 14:53

    Hükümete neler oldu anlayamıyorum. Ekonomi anlamında gerçekten güzel şeyler başarırken birden sapıttılar. AB'ye posta koymalar, yabancı sermayeye incelemeler, Arap ülkeleri ile ters düşmeler. Bir yerde yanlış yaptıklarını ne zaman anlayacaklar bakalım. İnşallah bir an önce anlarlar çünkü ülke krize girerse hepimiz bundan etkileneceğiz, çünkü hepimiz aynı gemideyiz.

  • onur28 Temmuz 2013 14:53

    burada ne kadar riyakar akp li var,bir kere de doğru taraftan bakın bu kadar cepçi, rantçı olmayın. sevmediğiniz, taraf olmadığınız birisi söylese dahi doğru doğrudur, haksızlığa müdahale etmek bir müslümanın görevidir

  • onur28 Temmuz 2013 14:51

    zamanı manidar yoksa maliye tabii ki denetler ama maliyeye de sormazlar mı, spk ya sormazlar mı bu ipek, ihlas, çalık vs ler niye denetlenmiyor böyle polis baskınıyla? adil olun, ahlak olmadan müslümanlık olmaz. bu ülke ve toplum dünyaya zarar yahu, ya toparlanacak adil, hukuk, ahlak ülkesi olacak yada tarihte yokolup gidecek ki ben 2. şıkkı daha olası görüyorum

  • halil28 Temmuz 2013 14:49

    bu memleket için bir dikili ağacı olmayanların bol kepçeden sallamaları artık tııııııııın sesini daha iyi vermeye başladı.memleket adına konuşmadan önce ağzını yıkaması gerekenler var

  • islam28 Temmuz 2013 13:56

    Allah aşkına her yapılanı doğru görmeyin artık Bu sefer herşey ortada sen 1. ilan edip hemen arkasından baskın yapıyorsun.

  • vatandaş28 Temmuz 2013 12:54

    Hade bakalım hep beraber başbakan olduğu yerden olur olmaz emirler yağdırsın(nasılsa sorgulayan yok) bizde vatandaş olarak olur olmaz hertürlü yorumu yapıp.......İyide benim Türk vatandaşı olarak gidebileceğim başka bir ülke yok, başkalarını bilmem

  • mehmet28 Temmuz 2013 12:44

    ey chp hükümet halka yaklaşmak için vasıta ararken halkın rızasını gözetirken sende hakkın rızasını gözet hakka yaklaştırıcı sebeb ve vasıtaları ara kılçdaroglu ve saz ekibine sesleniyorum

  • mehmet28 Temmuz 2013 12:35

    ey chp sen hükümetin türk polisinin kürtlerin ayyıplarını araştırırken ey chp koç bdb sizler kendi ayıblarunı ara ve kendi ayıplarınızla meşgul olun

  • :)28 Temmuz 2013 12:14

    çözum=özerk maliyedir. maliye bakanı vede maliyet personeli merkez bankası gibi bağımsız ve özerk olmalı. bir maliyer çalışanı bir denetime gittiğinde karşısın bir vekilin mekanı çıkınce ulkemizde ne yapıyor ? göevini yapa biliyormu bağımsız ce ve profesyonelce ? ben ona bakarım.. gelişmiş ulkelerde yapabiliyor, hakımde yapabiliyor malıyecide, polisde... bizim Türkiye de hangi memur görevini yerine getire biliyor??? bu değişmediği sürece ulkede bişe değişmez... ŞUAN ÖZERK OLMAYAN KURUMLAR ADAMINA GÖE MUAMELE YAPMAKTADIR, BU YABANCI SERMEYEYİ REL YATIRIMLARDA URKUTMEKTEDİR...

  • :928 Temmuz 2013 12:09

    ondan sonra yabancı sermaye neden reel yatırım yapmıyor Türkiyeye ? ahahaha.. yasa var kural var ama sen isediğine uygularsan, adamına göre myamale edersen, yabancı sanalda durur. faiz 0 da olsa fark etmez... aynı durum rusyadada var, kim yatırım yapıyor? hangi yabancı? rusya yer altı madenleri ile goturuyor işi, kaynak o, iranda öyle, peki ya biz???? bişe yok el altında ha bire satıyoruz... adamına göre de yas açıakrtıp o kişiyi batırmaya çalışıyoruz. YABANCIYA NEDERSEN DE SANALDAN ALIR KAYMAĞI, REEL YATIRIM BEKLME. ADAM ÇALIŞACAN YILLARCA 1 KEREDE KOANCAKSIN MALINA.. OLMAZ O İŞ.. DERECELENDİRMEDE DÜŞER, GÜVENDE...HERŞEY

  • Alp Tuğ28 Temmuz 2013 12:05

    Sn.İnce RTE.nin intikamcı-kinci olduğunu,sürekli konuşup hatalar zinciri oluşturduğunu yeni mi anladın?

  • Bekir28 Temmuz 2013 12:01

    Uğraşın bakalım koç grubuyla da endeks 20000 e düşsün kriz patlayınca kim oy verecek bakalım

  • GÖBEK ATACAKLAR28 Temmuz 2013 11:36

    ÜLKEDE DARBE OLSA ADAMLAR GÖBEK ATACAKLAR AMA GÖZDEN KAÇIRDILARI TÜRK ORDUSU EVRİM GEÇİRDİ ARTIK VATANINI MİLLETİ SEVEN BİR ORDU VAR YANİ MISIRDAKİ GİBİ SATILIK DEĞİL ONUNU İÇİN DARBE BEKLETEN DAHA ÇOK BEKLER SİZDEN RİCAM SAYIN İNCE BU ÜLKENİN GENÇLERİNE YAZIK ETMEYİN

  • yorumcu28 Temmuz 2013 11:17

    malıye bu ulkenın kurumu degılmı ıstedıgı sırketı denetleyemezmı bırılerının ayrıcalıgımı var kanunlar buna ızın vermıyormu.

  • MERHABA ince.28 Temmuz 2013 10:51

    Sayın incebende bunlara oy verdim ama birdaha üçün birini alacaklar evet zamanında başabkan birçok sözler verdi ama çoğunu yapmadı hatta söylemediklerini yaptı mesela kürt sçılımı ,apoya taviz verme ,bunları zamanındamillete söyleseydi hayatta oy alamazdı ben sağgörüşlü birisi olarak yemin ederimki undan sonraki seçimlerde dol parti olan CHP tisine oylarımızı atacağız çünkü ben bildim bileli hiç bir sol parti tek başına iktidar oluşturmadı inşallah bu seferde sizleri destekleyerek iktidar olursunuz.bundan sonra sağ yada sol diyebir kavramı aklımda ayrıştırmayacağımnedeni ise konuşmalarınız vede başbakana olan gerekli hatırlatmalarınız ve birde sizlerden bu ülke için neler yapa bileceğiizimilletimize aktarmanız.ve iktidara geldiğinizde kimne yaptıysa yanına kar kalmasın yapılan haksızlıkların hepsinin hesapları sorulsun.

  • kafkas28 Temmuz 2013 09:44

    basbakanin siyaseti kin ve intikam uzerine.elindeki gucu orantisizca bu amacla kullaniyor.