E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarolar Birliği Başkanı'ndan flaş açıklamalar!---

Barolar Birliği Başkanı'ndan flaş açıklamalar!

Barolar Birliği Başkanı'ndan flaş açıklamalar!
09 Ocak 2014 - 14:48 borsagundem.com

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ÖYM'lerin acilen kaldırılıp Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi gerektiği söyledi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve bu mahkemelerde yapılan yargılamaların şekil yönünden bozularak genel yetkili mahkemelere devredilmesini de kapsayan önerileri içeren taslağı bugün Adalet Bakanlığı'na sunacaklarını açıkladı. Türkiye Barolar Birliği'nin adil yargılama ile Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yeniden yargılamaları içeren önerilerini Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, "Çalışmalarımızda somut bir aşamaya geldik. Taslağımızı biraz sonra resmi bir yazıyla Adalet Bakanlığı'na göndereceğiz" dedi.  

Geçen hafta hazırladıkları önerileri kamuoyuna açıklayan Feyzioğlu, özel yetkili mahkemeler ile terörle mücadele mahkemelerinin kaldırılmasını ve Ergenekon gibi davalarda kesinleşmemiş mahkumiyet kararlarının da Yargıtay tarafından görev yönünden bozulması önerisinde bulunmuştu. Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşerek bu önerilerini sunmuştu. Feyzioğlu, öğleden sonra da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirtti.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise TBB'nin önerilerinin Abdullah Öcalan'a yeniden yargılama yolu açabileceğini belirterek Feyzioğlu'na verdiği randevuyu iptal etmişti. "Önerilerimiz içinde af yoktur, dolaylı şekilde ya da fiili olarak af sonucu doğuracak hiçbir düzenleme önerisinde de bulunmadık" diyen Feyzioğlu, ayakları yere basan, yargı bağımsızlığını ve yargıya güveni yeniden tesis etmeye yönelik öneriler sunduklarını belirtti.
Başbakan Tayyip Erdoğan Uzakdoğu seyahatinden önce yaptığı açıklamada, Ergenekon ve Balyoz davalarında çalışma yapması için Adalet Bakanlığı'na talimat verdiğini söylemişti.

HSYK DÜZENLEMESİ  

TBMM'de Adalet Komisyonu'nda yarın görüşülecek olan ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklikleri öngören düzenlemeye ilişkin soruları da yanıtlayan Feyzioğlu, yeni düzenlemeyi incelediklerini ve bu konuda hazırladıkları rapora bugün son halini vererek yarın
kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.  

Feyzioğlu, "HSYK'da tek yetkili ismin adalet bakanı olmasını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.  
AKP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu model çerçevesinde, HSYK'nın ikiye ayrılması, Hakimler Kurulu'nun 11, Savcılar Kurulu'nun 7 üyeden oluşması, güçler dengesinin gözetilmesi, Adalet Bakanlığı'nın savcı atamalarında görüş bildirmesi öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet09 Ocak 2014 16:11

    bu kurumların basındaki insanların demecleri siyasilerden cok oldu.her kurumun basındaki siyasilerden cok konusuyor.kılıcdaroglu sustu yagrı muhalefete basladı.

  • kadir09 Ocak 2014 15:39

    yolsuzlukların üstü örtülmesın.millete unutturmaya çalışıyorlar.yemezler.

  • mehmet09 Ocak 2014 15:34

    baralor birligi açıklama yapmış gezi olaylarında hükümete karşı yapılan saldırıda sermayenin gücü devletin malı soyularak işbirligi yaparlarken nerdeydin labarotuvarda formül arayıdon hiç inandırıcı degil chp siyasetine kurtarıcı olmak için çırpınışlar ucuz şeyler

  • suat09 Ocak 2014 15:08

    karıştırma ortalığı otur oturduğun yerde....

  • mehmet09 Ocak 2014 15:04

    türkiyeye çadır devleti imajımı veriliyor hsyk da 13 kişilik diktatör tarafından anayasal suç işlenerek gelelim çıkan krizin çözüm aşamasına televizyonlara baralor birligi çıkıyor ben bir formül buldum diyor kanadoglu çıkıyor bi formül buluyor emekli hakimler savcılar çıkyo bi formül buluyo kısacası formül bulan bulana adeta ortalık formülden geçilmiyor buda şunu gösteriyor adeta türkiye çadır devletiymiş gibi gösteriliyor hani nerde milli iradeyi temsil eden gerçek formül TBMM dir