E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarış Pınarı Harekâtı ABD’li Evanjelikleri çıldırttı---

Barış Pınarı Harekâtı ABD’li Evanjelikleri çıldırttı

Barış Pınarı Harekâtı ABD’li Evanjelikleri çıldırttı
10 Ekim 2019 - 09:59 borsagundem.com

Türkiye’nin terör hedeflerine başlattığı operasyon ABD’li Evanjelikleri çıldırttı. “İkinci İsrail devleti projesi çöktü” itirafının ardından Evanjelik lider Pat Robertson, Türkiye’yi ve ABD Başkanı Trump’ı hedef alan bir kara propagandaya imza attı.

Türkiye’nin, Suriye’de Fırat’ın doğusundaki terör örgütü PKK/YPG’yi hedef alan operasyonuna son olarak Evanjeliklerden de tepki geldi. Evanjelik tepkinin, Suriye’nin kuzeyinde “İkinci İsrail devleti kurma” hayalinin suya düştüğü itirafından hemen sonra gelmesi dikkat çekti. Washington Post’un haberine göre evanjelik Hristiyanların önde gelen isimlerinden Pat Robertson, Başkan Donald Trump’ın Suriye’den asker çekilmesi planına sert eleştiriler yönelterek, “Trump Tanrı’nın desteğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya” dedi. Evanjelik Hristiyanlar, ABD Başkanı Donald Trump’ın en önemli destekçi kitlesini oluşturmaları ve İsrail’in Ortadoğu’da yürüttüğü işgal ve ilhak politikasına destekleriyle biliniyor.

ERDOĞAN’A SALDIRDI

Trump’a bir dönem verdiği yoğun destekle tanınan ve televizyonlarda yaptığı siyasi yorumlarla Evanjelistlerin ülkedeki en önemli temsilcileri arasında yer alan Robertson, İsrail ve ABD’nin bölgedeki planlarına set çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a skandal ifadelerle saldırmaktan geri durmadı. Trump’ı Suriye’deki ABD destekli terör yapısına “ihanet” ile suçlayan ve “dehşete düştüğünü” söyleyen Robertson, “Onun (Erdoğan) için ABD’nin müttefiki demek saçmalık, o kendisi için var” ifadesiyle adeta düşmanca bir tavır takındı.

KARA PROPAGANDA

Ülkede, Hristiyan Yayın Şebekesini (CBN) kuran Pat Robertson, bu son yorumları televizyon kanalındaki kendi özel programında dile getirdi. ABD Başkanı’nın şimdi de “Hristiyanların ve Kürtlerin Türkler tarafından katledilmesine izin verdiğini” sözleriyle Türkiye karşıtı kara propagandaya imza attı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Evanjelik Hristiyan kitlenin önde gelen isimlerinden.

PROJE DEVLET HEDEFİ ÇÖKTÜ

Hafta başında Amerikan Newsweek dergisine konuşan, adı açıklanmayan, üst düzey bir Beyaz Saray ulusal güvenlik yetkilisi, “Dürüst olmak gerekirse, ABD için Türkiye, Suriye ve Irak boyunca bir Kürt devletini desteklemek daha iyi olurdu. Bu bölgede ikinci İsrail olurdu” itirafında bulunmuştu. Üst düzey yetkilinin açıklaması, Türkiye sınırı boyunca kurgulanan proje devlet hedefini ortaya koymuştu.

İSRAİL’İ KORKU SARDI

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleyeceğinin kesinleşmesi İsrail’de korkuya neden olmuştu. İsrailli gazeteci Barak Ravid, ABD’nin bölgeden çekilmesinin, İsrail’in Suriye’deki operasyonlarına darbe vuracağını belirtirken, İsrail’de Türkiye karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağ siyasetçi Naftali Bennett de Twitter hesabından terör örgütü PKK/YPG’ye “Türkiye karşısında dualarımız sizinle” mesajını göndermişti. (Haber7)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • METE10 Ekim 2019 15:57

    YÜCE TANRI'nın yarattığına karışmayın. Adamın siyasetini eleştirin.

  • MR. LOSER10 Ekim 2019 15:40

    tam film karakteri.

  • likend10 Ekim 2019 15:33

    suratına baktım. star wars ta ki cüce büyücü ye benziyor.

  • ÇETİN 10 Ekim 2019 13:25

    İşte hiç bedel ödemeyen,ancak Amerikanın kaymağını yiyen, dünyayı karıştıran pislikler bunlar. GEBERİN alçaklar.

  • ulen10 Ekim 2019 12:33

     ne savaş meraklısı insan varmış yorumlara bakın hele. Lafınızı geçiremiyorsunuz, sizleri tınlayan yok, herkese silah doğrultuorsunuz. bu kadarmı lafınız ve itibarınız yok kardeşim. Savaşmadan 1 m2 toprak hakkı savunamıyorunuz mu ? 

  • solgun sorgunlu10 Ekim 2019 11:45

    şu adamın suratına lütfen iyi bakarmısınız. Aynen ŞEYTAN benzemiyormu.

  • heretic10 Ekim 2019 12:25

    onu da allah yaratmış kardeşim. böyle denmez. adamın vebaline girmeye gerek yok durduk yerde. allahın yarattığı yüzü beğenmiyor musun? 

  • Ömer osman10 Ekim 2019 11:44

    Asırlardır plan yapacağınıza gelin adam gibi savaşın. evanjeller.

  • Arif 10 Ekim 2019 11:42

    Musa yıda, yusuf u da firavun yetiştirmişti.

  • tv10 Ekim 2019 11:38

    arka pilanda senin oldugunu biliyoruz sıra sanada gelecek israil 

  • Dangelist10 Ekim 2019 11:38

    Amerikan halkı birgün yıllarca "Amerikan çıkarları- American interest" diye yutturulan şeylerin aslında lobilerin çıkarları olduğunu anladığında, verimsiz harcadığı para zaman insan kaynaklarının kendi sonunu getirdiğini gördüğünde, içinde oluşturulmuş dini cemaatlerin başkalarına hizmet ettiğini fark ettiğinde iş işten geçmiş olacak.

  • Yorum10 Ekim 2019 11:36

    Allahı ekber onun ismi ne yücedir o zalime korku sardırır korkacaklar tabi bu gelen onun askeri onun melekleri

  • :10 Ekim 2019 11:59

    what?

  • Haylaz Murat10 Ekim 2019 11:34

    Yıllarca Erdoğan'a büyük lider dedim.. Tam şüpheye düşüyordum ki! Büyük lider olduğunu bir kez daha kanıtladı... Abd'yi birbirine düşürdü, Avrupa Birliğini birbirine düşürdü, Arapları birbirlerine düşürdü... Bir operasyonla İsrail'in haylleri sallantıtıya girdi... Hepsinin maskesini düşürdü O bölgede yaşayan insanları umursayan tek ülkenin Türkiye olduğunu, diğerlerinin sadece İsrail'i büyütmek için plan yaptığını ortaya çıkardı... Şimdi daha büyük lider olduğunu ispatlama vakti! Aldığımız toprakları koruyarak, Kan tüccarlarının hayallerini sonsuza dek çökertme vakti. İnşallah başarırsın Sayın Başkan Erdoğan

  • Sakıp Sencan10 Ekim 2019 11:46

    Yüce ALLAH, RTE ve BAHCELİ ye sağlıklı ve yıllarca uzun ömür versin.diğerlerini bildiği yaptın .

  • erol g.10 Ekim 2019 11:31

    KURAN AYETİNE GÖRE KAHİNLERE İNANMANIN PUTLARA BATIL İNANÇLARA İNANMAKTAN FARKI YOKTUR

  • Sebati Simez10 Ekim 2019 11:01

    bizim bu türlü girdaplardan kurtulmamız için tüm silahlarımızı ve atom bombası dahil yapmamız gerekmektedir.ayrıca güclü şekilde sanayileşmemiz ve yer altı ve yer üstü kaynakları sanayalize etmemiz gerekmektedir.abd bizi nato savsatası ile yıllarca kontrol altında tuttu.yıllarca ülkemizde olan tüm pislikleri ve şehitlerimizi bunlar yapmıştır.haydi oradan pis senatör seni.artık bunları iyi parti ve chp görmelidir.mesele iktidarlık meselese değil birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

  • mehmet10 Ekim 2019 10:43

    topunuz gelin lan dış güçler hepinizi üst üste koyar sonra mukoko....

  • : ))10 Ekim 2019 10:28

    Esad al topraklarını al ülke sınırlarını derdin... ne için var emevi cami de gaza gelip namaz kılacam dedin ?? zaten israil  ve abd de 60 bin kişilik ordu dahi kuramazdı. olay en başka kapanırdı. ne gerek vardı 3 yıl surundurup askeri mudehale sonucuna geldik.  ???

  • Semiz Kobalt10 Ekim 2019 10:59

    haydi oradan vatan haini ermeni tohumu.

  • Yorum10 Ekim 2019 10:19

    Mısırın darbeci cumhurbaşkanı israil ajanıdır müslüman ülkeleri acil toplanmaya çağırması türkiye aleyhinde kararlar aldırması bunu destekliyor bari israilide toplantıya çagırsalardı