E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarclays: Enflasyon düşse de hisse senetleri aşırı pahalı---

Barclays: Enflasyon düşse de hisse senetleri aşırı pahalı

Barclays: Enflasyon düşse de hisse senetleri aşırı pahalı
28 Şubat 2023 - 16:11 borsagundem.com

Yatırımcılar alım yönlü davranış sergilese de borsalarda düşüş yönlü beklenti giderek kuvvetleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yatırımcıların olumlu hissiyatının da sayesinde beklentilerin üzerinde yüksek seyrediyor. Yatırımcı hissiyatındaki olumlu havada piyasaların Fed’e inanmamasının da etkisi bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasalardaki olumlu havaya rağmen düşüş yönlü beklentiler de kuvvetleniyor. Özellikle enflasyonun hala sıcak seyretmesi, yatırımcıların aşağı yönlü bir hareketi de dikkate almalarını gerektiriyor.

Yüzde 6,6’lık düşüş

Insider’dan Carla Mozee’nin haberine göre, Barclays, enflasyonun beklenenden daha sıcak olduğunu kanıtlamasıyla birlikte, hisse senetlerinin 2023 yılı zirvesinden düşse bile hala çok pahalı olduğunu söylüyor.

Barclays, yüksek enflasyonun beklenenden daha inatçı olma ihtimalinin daha görünür olmasıyla, hisse senetleri için aşağı yönlü baskının arttığının altını çiziyor. Barclays ABD Hisse Senetleri Stratejisi Başkanı Venu Krishna, “Özellikle beklenenden daha yüksek seyreden enflasyon ve Fed’in şahin hamlelerine devam etme ihtimalinin, hisse senetleri için hem kazançları hem de değerlemeleri kat be kat riskli hale getirerek fazlasıyla pahalı kıldığını düşünmeye devam ediyoruz” diyor.

Barclays’in baz senaryosu, S&P 500 Endeksi’nin 2023 yılında sığ bir durgunluk senaryosuna uygun şekilde 3.724 puana gerileyeceği yönünde. Bu endeksin mevcut seviyesinden yüzde 6,6’lık bir düşüş yaşayacağı anlamına geliyor.

Hisse senetleri 10 yıllık ortalamalarının üzerinde

Krishna, ekibinin elde ettiği bulgular arasında S&P 500'deki hisse senetlerinin yaklaşık yüzde 40'ının daha yüksek oranlara ve enflasyona rağmen hala 10 yıllık ortalamalarının üzerinde işlem gördüğünü ifade ediyor.

Geçen hafta S&P 500, Endeksi 2023'ün en kötü haftalık satışı ve üst üste üçüncü haftalık düşüşüne sahne oldu. Endeks an itibariyle 3.982 puan civarında işlem görüyor.

Hisse senetleri 2023'e geçen yılki düştükten sonra bir ralliyle başlasa da son zamanlarda tahvil getirilerindeki sıçrama ile birlikte düşüş yaşıyor. Şaşırtıcı derecede güçlü Ocak enflasyon raporu, Fed'in faiz oranlarını beklenenden daha fazla ve beklenenden daha uzun süre artırabileceği beklentilerini de artırıyor.

İyimserlik değerlemelere yansıyor

Krishna, “Yine de hisse senetleri, yakın vadede giderek daha düşük ihtimal olarak gördüğümüz şekilde, pandemi öncesi seviyelere bir şekilde geri dönmekte ısrar ediyor” diyor. Krishna şöyle devam ediyor: “Ayrıca, öz sermaye riski primi, altta yatan ekonomik büyümeden anlamlı bir şekilde ayrılmaya devam ediyor ve Fed, yavaşlayan bir makro zeminde enflasyon savaşına ağırlık vermeye zorlandığı için piyasalara dair iyimserli büyük ölçüde hisse senedi değerlemelerine yansıyor.”

Krishna, geçen hafta açıklanan ve Fed'in enflasyonla savaşında öncelik verdiği kişisel tüketim harcamaları verilerinin, yüksek seyreden hisse senetlerinin tırmanacak ne kadar az yeri olduğunu gösterdiğini söylüyor. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin yüzde 4,4’lük tahminlerin aksine yüzde 4,7 geldiği görülüyor.

S&P 500 Endeksi ise, geçen hafta hisse senetlerinin yılın en kötü performansını göstermesinin ardından bu haftaya yükselişle başladığı görülüyor.

Cramer: FED ekonomi öngörüsünü kaybetti

 

FED, güvercin tavırlardan şahin tona evrildi

 

JPMorgan: Büyüme hisse senetlerine geri dönmeye hazır olun

 

Morgan Stanley: ABD hisse senetleri için ters rüzgarlar artacak

 

Morgan Stanley: Boğa piyasasında değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)