E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBankalar için 2 olumsuz analiz---

Bankalar için 2 olumsuz analiz

Bankalar için 2 olumsuz analiz
09 Nisan 2014 - 09:12 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan değerlendirmelerde BDDK'nın hazırladığı yönetmelik taslağının olası etkileri incelendi

Ak Yatırım tarafından hazırlanan raporda BDDK'nın ücret ve komisyon tasarısı ile, kredi kartlarına ilişkin düzenlemeler incelendi. Raporda şu görüşlere yer verildi, 

BANKACILIK – Hafif OLUMSUZ: BDDK dün bankaların ücretlerini ve komisyonlarını düzenleyen bir tasarı yayınladı, ancak daha sonra bu geri çekildi ve sehven yayınladığını açıkladı. Tasarının halen şekillendiği ve daha sonra kamuya duyurulacağı açıklandı.
Tasarı da yer alan iki önemli düzenleme vardı:
i) tüketici kredilerinde ücretler ve komisyonlar kredi tutarının %0,5 ve TL500 ile sınırlandırılması ve
ii) kredi kartlarına uygulanan azami ücretin 5.000 TL limitli kartlar için yıllık 25 TL ile sınırlandırılması.
Bu düzenlemelerin bankaların beklentilerini aşar nitelikte olduğunu düşünüyoruz, ancak geri çekilmiş ve revizeler söz konusu olduğunu görüyoruz. 
 
BANKACILIK – Hafif OLUMSUZ: BDDK dün ayrıca kredi kartlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yağıldığını duyurdu. Bu değişiklik kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksitli ödemeler konusunda BDDK'nın daha önce koymuş olduğu sınırlamaların bir takım yardımcı unsurlarla delinmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Taslakta mal ve hizmet alımlarında azami taksit süresinin dokuz ay olduğu, gıda, yiyecek, ziynet, akaryakıt ve Telekom gibi aluşverişlerde taksit uygulanmayacağı hatırlatarak bu sınırlamaları gevşetmeye dönük olarak çıkarılan hediye kartı be hediye çeki gibi yöntemlerinde bu yönetmelik çerçevesinde olacağı belirtiliyor. Uygulamanın bankalara çok az bir olumsuz etkisi olması beklenebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)