E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endişeleri teknolojideki kazanımları sildi---

Bankacılık endişeleri teknolojideki kazanımları sildi

Bankacılık endişeleri teknolojideki kazanımları sildi
27 Nisan 2023 - 08:57 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

FRB’ye gelen satışlar bankacılık krizine yönelik endişeleri sıcak tutarken teknoloji hisselerinde açıklanan bilançoların beklentileri aşması ve dayanıklı mal siparişlerinde beklenti üzerinde gelen %3,2’lik yükseliş piyasaları desteklese de risk iştahının genel itibariyle kapalı olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endeksleri karışık bir görünümle günü sonlandırdı. Nasdaq endeksinde gün içerisinde %1,5 civarında yükseliş görülse de seans içerisinde kazanımlar korunamadı. ABD vadeliler ise pozitif işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde %0,50 civarında kayıpla günü sonlandırdı. Değer kayıplarında teknoloji ve bankacılık hisseleri etkili oldu. Düşüş 3. güne taşınırken dolar endeksinde görülen gevşeme ile eurusd paritesi 1,1050 seviyesini gördü. Öte yandan Almanya hükümeti büyüme tahminini %0,2’den %0,4 seviyesine yükseltti.

Asya endekslerinde yataya yakın karma bir görünüm var. Makroekonomik verilerde Çin’de sanayi karlarında %21,4 düşüş petrol fiyatlarında talebe yönelik endişeleri gündeme getirdi ve petrol fiyatları OPEC+’nın üretim kısıntısı kararı aldığı seviyelere kadar geriledi.

BIST100 Endeksi dünü 107.51 (% 2.20) puanlık düşüş ile 4.783 seviyesinden ve 47.703 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş sürüyor. Hisse bazlı hareketler oldukça zayıflarken düşüş hareketi genele yaygındı. Döviz kurlarında yükseliş hareketi devam ediyor. Gösterge tahvil faiz oranında geri çekilme sonrası tekrar yükseliş görülmeye başlandı.

Bugün ABD’den büyüme ve işsizlik verilerini takip edeceğiz. İçeride ise TCMB faiz kararı gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde yataya bir açılış bekliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2023

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Bakırda cansız talep ve faiz baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)