E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBank Asya'nın ortağı polis çıktı---

Bank Asya'nın ortağı polis çıktı

Bank Asya'nın ortağı polis çıktı
11 Kasım 2015 - 07:23 borsagundem.com

TMSF'nin el koyduğu Bank Asya'nın ortaklarından olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisi Cihat Ersal'ın, bu durumunu bildirmediği ortaya çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 'belirsiz organizasyon şeması' nedeniyle yönetimine el koyduğu Bank Asya'nın ortaklık yapısındaki çarpıklıklar tek tek ortaya çıkmıştı. 22 Kasım 2014'te yapılan olağanüstü genel kurulu toplantı tutanakları, bankanın ilginç ortakları olduğunu gözler önüne sermişti. Bankanın B grubu hissedarları arasında yer alan Cihat Ersal'ın genel kurulun toplantı tutanaklarına geçen ikametgah adresi İstanbul Emniyet Müdürlüğü, A Blok, Kat: 6, Fatih-İstanbul olarak geçmişti. Cihat Ersal'ın adının Sabah Gazetesi tarafından gündeme getirilmesi üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, o dönem Osmanlı Arşivleri Müdürlüğü'nde görev yapan Ersal hakkında araştırma yaptı. 

MAL BEYANINDA YOK 

İnceleme sonucu Ersal'ın Bank Asya hissedarı olduğu kesinleşti. Fakat memurun hissedar olduğunu bildirmediği ve mal beyanına da yansıtmadığı anlaşıldı. Ersal, savcılık ifadesinde Bank Asya hissedarı olduğunu inkar etmedi. Birikimleri ve vefat eden babasından kalan mirası, Bank Asya hissesi almak suretiyle değerlendirdiğini kaydeden Ersal, bunu mal beyanına yansıtması gerektiğine ilişkin bir zorunluluk olduğundan haberinin olmadığını iddia etti. 

SAVCILIKTAN İDDİANAME

Savcılık 3628 sayılı kanunda devlet memurlarının mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde mal bildiriminde bulunulmasının zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Savcılık, Cihat Ersal'ın bu zorunluluğu yerine getirmemek suretiyle suç işlediğini tespit ederek yargılanması için iddianame düzenledi. Ersal, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim ozbek11 Kasım 2015 20:20

    kardeşim bir kişinin parası olur istediği yere yatırım yapar amenna ama bazı durumlar vardır kitabına uydurmak için polise verirsin avukata verrirsin allem edersin kallem edersin yarın sıyırmak için tezgahı kurarsın da kimi kandıracaksın

  • mu11 Kasım 2015 17:48

    mal beyanında bulunmamış. zaten edinme değeri belli bir miktarın altında ise bildirmesine gerek bile yok ki... sırf milletin aklını karıştırmak için bir haber.

  • KOMANDO11 Kasım 2015 12:36

    Benim mirasım var ama BANK ASYA'ya ortak değilim. Polis mi, iş birlikçi mi? Yoksa taşıyıcı mı, biz satmıyoz, kullanıcıyız polisin cem yılmaz çakma modeli seni. Memursun mal beyanını bilmiyormuş!

  • Ama11 Kasım 2015 10:50

    Mal beyanında kim tam olarak bulunuyor ki ? Yarım adalet yada işine gelen adalet olmaz. Yıllarca mal beyanında bulunmamış şimdi muhalif olunca açığa çıkmış ilginç

  • Ne olmuş11 Kasım 2015 10:28

    Çok büyük suç işlemişşşş ???

  • saçmalık11 Kasım 2015 10:10

    bu kadar saçma sapan bir haber duymadım! bankasya bistte işlem görüyor yani herkse hisse alabilir.. polis de alır hakim de doktor da! bunun ne gibi bir haber değeri var anlamadım? yazacak bir şey bulamayınca.......

  • musa11 Kasım 2015 09:58

    e bu şirketin binlerce polis, esnaf, memur, simitçi kahveci gazozcu ortağı var. neticede halka açık bir şirket. B grubu hisseler borsada işlem görenler zaten. bunun neresi haber. sadece ALGI operasyonu.

  • kural11 Kasım 2015 08:38

    adam 3-5 kuruş koyup binde birine bile ortak olmadığı halde bunun nesini haber yapıyorsunuz... El koyduk, buyrun kılıf demek isteniyor galiba..

  • olamaz mı11 Kasım 2015 08:21

    bu kadar saçma sapan yeter artık yaa

  • ibrahim ozbek11 Kasım 2015 08:12

    bunlar kılıfına uydurmak için her yolu mubah gören zihniyet deştikçe daha neler çıkacak göreceksiniz yıllarca bizleride kandırdılar yazıklar olsun

  • Deniz11 Kasım 2015 07:48

    Eee, polis çıktıysa bize ne.. bunun ne haber özelliği var?