E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBAML’den piyasa uyarısı---

BAML’den piyasa uyarısı

BAML’den piyasa uyarısı
06 Şubat 2015 - 17:44 borsagundem.com

BAML Baş Stratejisti Hartnett piyasalar için küresel bazda hisse senedi ve tahvil uyarısı yaptı.

AYÇA KARACA – BORSAGUNDEM.COM

Financial Times’ta yer alan Bank of America Merrill Lynch (BAML) raporunda finansal krizden bu yana süren Merkez Bankalarının faiz indirimine ve parasal genişlemeye artık daha fazla yer kalmadığı belirtiliyor. Lehman’ın batışından bu yana da 542 faiz indirimi yapıldığı ifade ediliyor.

Finansal krizin başlangıcından bu yana altı yıl geçmesine rağmen Merkez Bankaları hala faiz indiriminde bulunuyor. Bu hafta Avustralya ve Romanya indirimde bulunurken henüz indirmeyen Hindistan ve Polonya’nın da ilerleyen günlerde  bu sürece katılması bekleniyor.

BAML uzmanları tarafından yapılan değerlendirmede, küresel ekonomik resim oldukça karışık iken ve ucuzlayan petrol fiyatları enflasyonu da düşürürken finansal krizden bu yana ilk kez faiz artışı işareti veren Fed ve İngiltere Merkez Bankası’nın bunu yakında gerçekleştireceklerine dair şüpheler olduğu ifade ediliyor.

Analizde, Merkez Bankalarının daha fazla parasal genişleme yapma imkanlarının tükendiği belirtilirken bunun şimdiye kadar sermaye piyasası yatırımcılarında bir endişeye neden olmadığı belirtiliyor. Finansal kriz sırasında 542 faiz indirimi yapıldığı ve bunun da sermaye piyasası yatırımcılarını desteklediği ifade ediliyor.  Ancak BAML stratejistleri yakında endişelerin başlayacağını öngörüyor.

BAML Baş Stratejisti Michale Hartnett şu uyarıda bulunuyor:
“Parasal politika cephanesi tükenmek üzere, volatilite geri döndü ve hem küresel hisse senetleri fiyatları hem de tahvil getirileri son 8 ayda azaldı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)