E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBalon varlıklardan kaçan yatırımcılar kazanacak---

Balon varlıklardan kaçan yatırımcılar kazanacak

Balon varlıklardan kaçan yatırımcılar kazanacak
13 Aralık 2021 - 14:34 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Rich Bernstein teknoloji ve kripto para alanlarını balon varlıklar olarak tanımladı. Bernstein’e göre bu hisse gruplarından uzak kalan yatırımcılar gelecek sene güçlü getiriler elde edebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü kurumsal yatırımcı Rich Bernstein yatırım stratejisinden Wall Street’in bazı en popüler hisse gruplarını ayırıyor. Yatırım uzmanı söz konusu stratejisinin sebebi olarak piyasalarda baş gösteren dengesiz dinamikleri işaret etti.

Yatırım danışmanlığı firması Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Bernstein CNBC’deki röportajında, “Bir tarafta benim balon varlıklar olarak tabir ettiğim şeyler bulunuyor: teknoloji, bozuk inovasyon, kripto paralar... Dengenin diğer ucunda ise neredeyse dünyadaki diğer her şey var. Eğer 2022’den 2023’e gireceğiniz dönemi düşünüyorsanız, bu dengedeki diğer her şeyin içerisinde olmayı isteyeceğinizi düşünüyorum” dedi

Bernstein sermaye kıtlığının yeni fırsatlar yaratacağını düşünüyor. Borsa uzmanı, “İşte burada yüksek getiriler alırsınız” ifadelerine yer verdi.

2021’e girerken Bernstein’ın en iyi yatırım olarak listelediği grubun ilk tercihinde enerji yatırımları bulunuyor. Borsa uzmanı petrolün bu yıl en fazla ihmal edilen boğa piyasasını yaşadığını söylemişti. Bernstein şimdi ise bu hisselerin 2022’deki büyüme grubu haline gelebileceğini belirtiyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre SPDR Enerji Sektörü Fonu bu yılın başından bu yana %51’lik yükseliş gösterdi.

Borsa uzmanı CNBC’deki röportajında, “Enerji sektörü için serbest nakit akışı verimi piyasaya göre en son bu kadar yüksek olduğunda veya teknoloji sektörü Teknoloji Balonu’na yakın olduğu zamanlarda enerji hisseleri 10 yıl boyunca yüksek performans gösterdi. Sektörün temettü geliri S&P 500’ün temettü getirilerinden 3 kat daha fazla” ifadelerine yer verdi.

Bir dönem Merrill Lynch’in yatırım stratejilerini de yürüten Bernstein günümüzdeki balon varlıkların yatırımcılara tıpkı 2000’lerin başında olduğu gibi önemli ölçüde zarar verebileceği konusunda uyarıyor. Baş yatırım sorumlusu, “Değerlemeler çok yüksekte ve hatırlamanız gerekir ki hisse değerlemeleri hikayenin kendisinden daha önemlidir” açıklamasında bulundu.

1 milyar dolar kişisel serveti bulunan Bernstein, 2000 Teknoloji Balonu sırasında internet ve hücresel iletişim hakkında anlatılan hikayelerin önümüzdeki on yıl içinde gerçeğe dönüştüğünü kabul ediyor. Ancak milyarder yatırımcı bu yatırımın kârını toplamanın da yıllar aldığını hatırlatıyor.

Bernstein, “Eğer o dönemde Nasdaq 100’e yatırım yapmış olsaydınız ki o zamanlar gerçek şirketlerdi, yatırımlarınızın eşitlenebilmesi için 14 yıl geçmesi gerekirdi. İnsanların bugün değerlemelere çok fazla dikkat etmediğini ancak getirilerinin eşitlenmesi için 14 yıl geçmesi gerekeceğinin farkında olmadıklarını hissediyorum” dedi.

Bir “canavar balon” olarak kripto

Bernstein ayrıca kripto para birimlerinin önemli bir sorun teşkil ettiğini düşünüyor. Borsa uzmanı geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini alma yarışının tehlikeli bir parabol oluşturduğunu söylemişti.

Borsa uzmanı, “Kriptolar tarihin en büyük finansal balonu. Bu tam bir canavar” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bitcoin Pazartesi günü bir önceki aya oranla dolar bazında %25 değer kaybetti. Ancak dünyanın en büyük kripto para birimi yıllık bazda halen %66’nın üzerinde getiri sağladı.

Bernstein, Bitcoin'in 2000 balonu sırasında bazı teknoloji hisselerinde olduğu gibi %90'a kadar düşebileceğini tahmin ediyor. Bernstein, "Bence yatırım yapmak isteyen biri gerçek temel verilere bakmak için beklemek isteyecek ve her şey bitmeden önce karar verebilmek için değerlemelere bakacaktır” ifadelerine yer verdi.

Borsa rallisinin itici gücü hisse geri alımları

 

Bitcoin yatırımcılarının bu hafta izlemesi gereken 5 faktör

 

Ünlü ekonomistin bomba FED beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)