E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlık araştırdı: Vatandaşın gündemi emekli maaşı---

Bakanlık araştırdı: Vatandaşın gündemi emekli maaşı

Bakanlık araştırdı: Vatandaşın gündemi emekli maaşı
08 Mayıs 2017 - 06:52 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği saha çalışmasından ilginç sonuçlar çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 100 binden fazla ziyaretle şekillendirdiği en büyük saha çalışmasının sonuçları belli oldu. Ortaya çıkan rapor, vatandaşların gündemini en çok meşgul eden konunun “emekli maaşları” olduğunu gösterdi. Kıdem tazminatı da dile getirilen 5 ana sorundan biri oldu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatılan “çalışma hayatında seferberlik kampanyası” kapsamında, 6 Ocak- 28 Nisan döneminde, Çalışma Bakanlığı bürokratları tarafından, toplam 104 bin 962 ziyaret gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerin yüzde 76.4’ü işyeri, yüzde 23.6’sı evlere yönelik oldu. Ziyaretlerd, 65 bin 640 esnaf, 14 bin 70 bin büyük işletme çalışanı ve sahibi, 8 bin 436 emekli, 6 bin 496 asgari ücretli, 3 bin 57 engelli, 2 bin 776 gazi ve şehit yakınının da aralarında bulunduğu kişilere sorunları soruldu. Bu soruya yüzde 25 oranında “emekli maaşları arasındaki dengenin sağlanması”, yüzde 22 oranında da “kıdem tazminatı mağduriyetinin giderilmesi” yanıtı verildi. Bunu yüzde 21 oranında “işsizliğin giderilmesi”, yüzde 18 oranında “asgari ücretin artırılması” ve yüzde 14 oranında da “teşvik ve desteklerin kolaylaştırılması” izledi.

Ziyaretler sırasında memnun olunan konular da soruldu. Emeklilere verilen promosyonlar, bu konuda en öne çıkan yanıt oldu. Promosyonları “istihdam teşvikleri, asgari ücrette sağlanan artış, bürokratların ev ziyareti yaparak sorunları dinlemesi, iade kapsamında tıbbi cihaz verilmesi, prim borcu olanlara ödeme kolaylığı, doğuma bağlı izin haklarında yeni düzenlemeler yapılması ve kamuya engelli personel kontenjanlarının artırılması” izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin. duyku29 Mayıs 2017 18:39

    2000 sonrasi intibak yasası ne zaman olacak

  • Seyyanen Zam08 Mayıs 2017 21:34

    Emekliye Seyyanen Zam yapın da sevinsinler...

  • Eyt liler adına08 Mayıs 2017 12:43

    mağdur ve hakları gasp edilmiş Eyt liler bekliyorlar bakanım bekliyorlar

  • MEHMET08 Mayıs 2017 11:47

    Stajyer Avukat vede Doktorla rın Staj sigortaları sigorta başlangıcı sayılırken Maalesef Biz çıraklık vede Meslek liselilerin staj sigortası sigorta başlangıcı olarak kabul edilmiyor hükümet bunu neden görmüyor görmek mi istemiyorlar. ilk önce bunu çözün