E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlar Kurulu'ndan Başçı'ya teşekkür---

Bakanlar Kurulu'ndan Başçı'ya teşekkür

Bakanlar Kurulu'ndan Başçı'ya teşekkür
03 Haziran 2014 - 07:01 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Bakanlar Kurulu'nda Hükümet'e sunum yaptı. Sunum sonrası Başçı'ya teşekkür edildi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Bakanlar Kurulu'na gidişata yönelik ve hedefleri belirten sunum yaptı.
Bakanlar Kurulu’nda ele alınan konulara değinen Bülent Arınç, "TCMB faaliyetleri ve para politikaları konusunda sunum yapıldı. Yıl sonunda ikinci sunumlarını yapacaklar. AB katılım süreci konusunda Mevlüt Çavuşoğlu gelinen süreci anlattı. Radyo ve Televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri konusunda kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını bakanlar Kurulu’na takdim ettim.  Acil olarak yapılması gerekenler var. Bu değişiklikler Bakanlar Kurulu’nda olumlu karşılandı, imzaya açıldı. Yakında Meclis’e gönderilecek. Farklı konuları içeren 8 maddelik bir kanun tasarısı olarak Meclis’e sevk  edilecek. İç ve dış konular da tartışıldı. Dün yapılan belediye başkanlığı seçimlerine  ilişkin de de bazı değerlendirmeler yapıldı. Soma maden faciası üzerine en kısa zamanda Soma’nın Meclis’te ilgili komisyonlarda görüşülmesi bekleniyor" dedi.

"MERKEZ BANKASI’NIN ÇALIŞMALARINDA BİR YEKNESAKLIK BİR AKORT GÖRMEK MÜMKÜNDÜR"

merkez bankası Başkanı Erdem Başçı’nın sunumuna ve faiz indirimine ilişkin bir soruya Arınç, "Faiz konusu Merkez Bankası’nın görevlerinden birisidir. Merkez bankamızın bağımsızlığı esastır. Bu ilkeden bugüne kadar şaşmadık bundan sonra ada şaşmaya niyetimiz yok. Biz güçlü bir ekonominin, güçlü bir ekonomi yönetiminin başarısını, Merkez Bankası’nın bağımsızlığında gördük. Bu ilkeye de bugüne kadar sadık kaldık. Merkez Bankası’nın çalışmaları içerisinde dördüncü maddesine baktığımızda fiyat istikrarı amacıyla çelişmemek kaydıyla hükümetin büyüme ve istihdam politikalarını desteklemesi Merkez Bankası’nın görevleri içerisindedir. Türkiye büyüme trendini mutlaka devam ettirecektir. Türkiye’de büyümenin azalması gibi bir kırılma noktasına asla gitmeyeceğiz. Son yıllarda maliyet enflasyonundaki yükseliş kurdaki ve faizdeki artıştan kaynaklanmaktadır. Kurdaki faizdeki artışları bir şekilde önlemek gerekir. Faizlerin düşürülmesi veya yükseltilmesi diğer unsurlarla birlikte ele alınması gereken bir konudur. Merkez Bankası’nın bu konudaki çalışmalarına  müdahale etmek niyetinde değiliz ancak faizlerin düşürülmesi halinde yatırımların daha da artacağını düşünüyoruz. Merkez Bankası’nın çalışmalarında bir yeknesaklık, bir akort görmek mümkündür. İsabetli değerlendirmeler yapıldı. Başkana teşekkür ettik" diye yanıt verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)