E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Yanık: Türkiye sığınmacılara yaklaşık 45 milyar dolar harcadı---

Bakan Yanık: Türkiye sığınmacılara yaklaşık 45 milyar dolar harcadı

Bakan Yanık: Türkiye sığınmacılara yaklaşık 45 milyar dolar harcadı
22 Kasım 2022 - 20:19 borsagundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'nin sığınmacılara kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcadığını belirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2'nci Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük göç dalgasına sebep olan bu savaşta Türkiye, sığınmacılara yönelik insani yardım çalışmalarına uluslararası toplumun verdiği desteğe nispetle daha yüksek bir oranda katılmış ve kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ‘Yabancılara Yönelik Şartlı Eğitim Yardımı Programı’nın 4’üncü fazının imza törenine katıldı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’un da katıldığı imza töreninde konuşan Bakan Yanık, şunları söyledi:

“Ülkemiz, Suriye’deki çatışmaların başlangıcından bu yana, tarihsel birikiminin de gereği olarak, insani sorumluluk duygusuyla hareket etmektedir. 2’nci Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük göç dalgasına sebep olan bu savaşta Türkiye, sığınmacılara yönelik insani yardım çalışmalarına uluslararası toplumun verdiği desteğe nispetle daha yüksek bir oranda katılmış ve kendi öz kaynaklarından yaklaşık 45 milyar dolar harcamıştır. Bu bakış açısını Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle de özetleyecek olursak; bizler, ‘Hiç kimseyi etnik kimliği, dini, kültürü sebebiyle geri çevirmedik. Tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın yüklediği bu görevi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz.” 

“UKRAYNA’DAN BİR GRUP ÇOCUĞUMUZU ÜLKEMİZE KABUL ETTİK”

Bakan Yanık konuşmasının devamında, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Türkiye’ye getirilen çocuklara değinerek, “Türkiye’nin, dünyada eşi az görülen bu iyilik geleneğini, son olarak Rusya-Ukrayna savaşında da sürdürmesi ve bu yönde olağanüstü gayreti için Sayın Cumhurbaşkanımıza tüm dünya çocukları ve insanlık adına buradan şükranlarımı arz ediyorum. Dün itibarıyla Ukrayna’dan bir grup çocuğumuzu ve onların beraberinde refakatçilerini ülkemize kabul ettik ve onları bir anlamda güvenliğe eriştirmiş olduk. Çalışmalarımızda yanımızda yer alan Avrupa Birliği ile iş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Soylu'dan sığınmacı açıklaması: Yüzde 60-70'i geri dönecek

 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacı açıklaması

 

Tanju Özcan'ın sığınmacılara yönelik ilanları toplatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim ince23 Kasım 2022 18:45

    Bayağı halt etmişsiniz. Kendi çalışanını emekli etme hakkını ye, çal Sonrada git yabancılara peşkeş çek. Maharetmiş gibi anlatıyor birde.

  • seçmen23 Kasım 2022 12:15

    Ne diyeyim bunları başımıza açanların, vesile olanların tez zamanda allah belalarını versin

  • Kaçan Grup23 Kasım 2022 11:23

    "kendi öz kaynaklarından" diyor, yani vatandaşın cebinden.

  • Off22 Kasım 2022 23:39

    Yanlış politikalarınızı sanki bir başarı hikayesi gibi anlatmanız beni öldürüyor, maalesef bunlara inanan insanlarımız var.: