E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Soylu açıkladı! Emniyet atama yönetmeliği değişiyor---

Bakan Soylu açıkladı! Emniyet atama yönetmeliği değişiyor

Bakan Soylu açıkladı! Emniyet atama yönetmeliği değişiyor
02 Nisan 2022 - 16:05 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı. Yapılacak düzenleme ile 4'e çıkarılan atama bölgeleri tekrar doğu ve batı şeklinde ikiye ayrılacak.

Emniyet atama yönetmeliğinde yapılacak değişiklikte 4 tayin bölgesi uygulamasından vazgeçiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin "şark" görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik çalışmasının yapıldığını anımsattı.

"ATAMA BÖLGELERİ DOĞU VE BATI ŞEKLİNDE İKİYE AYRILACAK"

Doğu ve Güneydoğu'da 2 yıllık, 3 yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptıklarını belirten Soylu, "Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da 1 ve 2 yıllık, genellikle 1 istisnai olarak da 2 yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, 2 şark vardı zaten. O 2 şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde" dedi.

Soylu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz."

Polislerin şark görevi süresi düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Nisan 2022 11:34

    Bencede ayrım olmalı. suriye sınırında mermiler ile nöbet tutmak var. Antalya belekte karakolda nöbet tutmak var. Bence riskli bölgeler yıllık belirlenmeli. Belirlenen bölgede görev yapanlar farklı olarak mükafatını yıpranmasını ve kıdemini vb. daha fazla parasını almalı. Çünkü, Doğuda sınırda görevli memur ailesini yanına getirmemeyi tercih edebiliyor. Eğitim gören ailesi eşi, çocukları anası babası vb başka evde ve ilde, kendisi doğuda farklı bölgede gezer biçimde seyyar olarak görev yapabiliyor. 2 aileye bakmak zorunda olan görevlilerimiz var. o bakımdan bence farklı ücret verilmeli. İstanbulda bir memur ailesi ile yaşar, adanada, izmirde, antalyada, denizlide, ama hakkari, şanlı urfa, diyarbakır,  vb. ilçelerinde sınır karakollarında ailesiz yaşar personel. 2 ev bakar personel. ayrım olmalı. aile konforu için.

  • Hehe02 Nisan 2022 20:03

    Ya bunlarda ki yetenek hicbirseyde bakin seyde

  • Şark ve ödeme sistemi değişikliği 02 Nisan 2022 16:42

    4 bölge olayı yer değiştirme sayısını artiracak bir sistem gibi görünüyor. Dolayısıyla nakliye ve eşya kırılmasını da artiracak ve masraflar çoğalabilir. Ayrıca yerleşik hayata geçmek zorlaşabilir. 20-25 sene boyunca 4 bolgeyi tamamlamak isteyen polis memuru sürekli yer değiştirecek ve anne babadan akrabalardan hep uzakta gurbette hayatini geçirecek. Sadece Doğu ve batı sistemi daha mantikli bir seçenek benim görüşüm. Eğer doğuda personel açığı varsa personel açığı olan illerin yan ödemesini artırılirsa zaten personel kendi isteyerek seçecektir. Önceden bu şekilde idi ve şark hizmetini nerde daha fazla ödeme varsa personel oraya giderdi. Personel sorunu 2000 yillari öncesinde olmuyordu. 2000 yili öncesinde Tek şark hizmeti yapmak yetiyordu.