E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten seçim sonrası "kararlılık" mesajı---

Bakan Şimşek'ten seçim sonrası "kararlılık" mesajı

Bakan Şimşek'ten seçim sonrası kararlılık mesajı
01 Nisan 2024 - 11:36 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, başarıya giden yolun azim, kararlılık ve sabır istediğini belirterek, "Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız." dedi.

Yerel seçim 2024 sonuçları resmi olmayan sonuçlara göre netleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçim 2024 sonuçları sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, X'ten yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.

Eylül 2023’te açıkladığımız Orta Vadeli Programımızı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız.

OVP’de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçireceğimiz yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacağız.

Böylece sürdürülebilir büyüme amacımıza ulaşarak sağlayacağımız kalıcı refah artışı toplumun tüm kesimlerince paylaşılacaktır.

Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız."

Seçimlerin ardından piyasalar ve BIST100'de yeni dönem

 

Piyasaların seçim sonuçlarına ilk tepkisi

 

Seçim sonuçları borsaya nasıl yansır?

 

Türkiye seçimini yaptı! İşte İstanbul sonuçları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist01 Nisan 2024 14:13

    Sayın şimşek ve siyasi sorumlular Tasarruf sadece kamuda değil MECLİSTE, SİYASİ SİSTEMDE de yapmalısınız. SEÇMEN UYARDI yeni rakipler çalışıyor reformlarda acil yarın yapmanız gerekenler; 1-MİLLET VEKİLİ SAYISINI DÜŞÜRMEK, 2-MAHALLE MUHTARLIKLARINI İPTAL ETMEK, 3-FİZİKİ PARA ile İŞLEMLERİ  BELLİRLİ LİMİT İLE YASAKLAMAK, 4- TAM REKABET VE ŞEFFAFLIKTA REGİLASYONLAR SÜREKLİ YAPMAK, İZLEMEK, MÜDAHALEDE HAZIR OLMAK. 5- Cari dengede Bireysel hususi Petrol tüketimi azaltmada, Lojistikte ve   toplu taşımaya teşvik vermek. Yoksa işiniz zor bunlar engelleniyor ise bilinizi bir örgüt etrafınızda. Direniliyor ise bir çıkar gurubu vardır.

  • Ayse 01 Nisan 2024 14:03

    Sayın baskanım ve bakanım sizden ricam öncelikle muhtar kaldırın ve mılletvekıll maas ogretmen maas olsun erken milletvekilleri maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun 2 yerde fazla maas iptal olsun ayni iş belediye başkanı içinde gecerli olsun ve milletvekilleri söför ve araba iptal olsun özel hastane iptal kendi cebinde ödersin ve belediye ler yardim yerine hizmet yapsın. Fakir vatandaş yardim devlet tek kapıdan yapsın ev olan arabası olan. Herkes yardim aliyor kontrol yok bakan yok yok sahislar devlet arabası geziyor

  • asena01 Nisan 2024 13:14

    emeklilere  seyyanen zam vermediniz sonunuz hüsrannnnn

  • maarif01 Nisan 2024 12:56

    görevine son verilecek, belli

  • Mucise Reis : )01 Nisan 2024 12:31

    muhalefet ekonomık oalrak %65 olan bir buyuk şehirlerin yonetımıne geçti. bu bağlamda ranat kapısı ve ticari işler hayaller kurdurmak iktidara çok zor . ör: kanal istanbul yapıcam vb.  bu durumda sıcak apra girdileri sudilerin gelipde x milyar usd verdi neler aldı ?? gibi belirsizlikler çok zor. Bu durumda ciddi manada tazarrruf ve reel global ekonımık adımlar ön plan amecbur çıkacak. usd euro velli dış borç belli , kasa eksi belli. genel seçimlere kadar tamamen düzenli sistemli denetımlı ve başarılı yonetım yapmalı iktidar. işi şuan daha zor bence. Mehmet şimşek giderse erken seçim gelir artık o mesaja bağlanırız. gitmeyecek, genel seçimlere kadar programlarını sürdürecek. bence öyle

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL01 Nisan 2024 12:30

    DOĞRU KARARLARI ALMAKTA ÇOK GEÇ KALDINIZ ÇOKKKKKKKKKKK.....BEDELİ ÇOK AĞIR OLDU.MUHALEFETİN HİÇ BİR BAŞARISI ELLE TUTULUR ELLE GÖZLENEN BAŞARISI OLMADIĞI HALDE ALTIN TEPSİ İÇİNDE BELEDİYELERİ VERDİNİZ.........