E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten faiz kararı için açıklama: Kararlıyız!---

Bakan Şimşek'ten faiz kararı için açıklama: Kararlıyız!

Bakan Şimşek'ten faiz kararı için açıklama: Kararlıyız!
24 Ağustos 2023 - 14:57 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin bugünkü faiz artışı kararı sonrası değerlendirme bulundu.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladıktan sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Şimşek, paylaşımda "Kararlıyız! Fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz" ifadelerini kullandı.

Faiz kararı sonrası piyasalarda son durum

 

Merkez Bankası politika faizini yüzde 25'e çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri 25 Ağustos 2023 05:43

    Hani ne farketti,market fiyatları yine artmış

  • Bozkurt24 Ağustos 2023 22:09

    Ekonomi yönetimi vermiş olduğu çok doğru kararlar ile ülkemizi iflas etmekten kesinlikle kurtaracaktır. Halkımız reisine olan desteğini son nefesine kadar sürdürecektir.

  • Nuri25 Ağustos 2023 05:41

    🐑🐑 🐑 🐑 🐑

  • azmi24 Ağustos 2023 18:14

    Düşük kur fiyatından yabancı gelmez. Oysa yeni ekonomi yönetiminin ilk amacı yabancıyı getirmekti. Bence kkm den kurtuluşun bir yolu bu . Şimdi bankalar mudilerine kkm de kal diyemezler gibime geliyor...

  • Alpertunga24 Ağustos 2023 17:26

    Mehmet şimşeğin nas dan haberimi  yok. Nasıl oluyor bu işler. madem bu yapılan doğru ülkenin yaşadığı fakirliğin hesabını kim ödeyecek. kılıçdaroğlu mu yine...

  • Suat24 Ağustos 2023 17:03

    Bakalım herşey %5 ucuzlayacakmı.

  • çok fena selim24 Ağustos 2023 16:24

    yorumlar internette okuyoruz.çok konuşulan yorumlar 1*güven yok .2*tüik rakamları ülkeyi felakete sürüklüyor.bu tüik yüzünden yabancı yatırımcıda gelmiyor.3*yabancı yatırımcı 15 milon suriyeli afgan yüzünden de gelmiyor.4*yabancı yatırımcı yargı reformu hala bahsi bile yok gelmiyor.5*geldiğinde ilk gün bunlarla uğraşsaydı şimdi başka bir ülke olurduk .derviş ve özal 1 günde piyasaları yatıştırdı .çünküüüü yabancı gerçek yatıırmcılar güveniyorlardı.aldığı her karar kaos .belliki bilgi birikimide yok .aslında.sadece konuşulan bir osman bey varmış yeni atanan merkez bankasına o nasıl olduda bunların arasında kendi kariyerini bitirdi.çok basit kamyon tır nakliyecilerin mazotundaki ötv yi kaldırsaydı (ki üstüne %100 zam yaptı)halk emekli en azından açlıkla boğuşmazdı .bunlar ilk işleri halkı açlığa ve barınma sorunuyla sefalete itti.kaos borsada yansıyor.borsa yansıtıcı .

  • uzman borsacı24 Ağustos 2023 16:08

    aldığı her kararda ülkeyi kaosa sürüklüyor.çok büyük felaket borsa tarihi çöküşte .piyasalar darmadaan .sonra tuik hesaplamasıyla bakınnn ülkeyi kurtardım diyebilir.tuike iice alıştı bunlar.

  • YUSUF KALEKAPISI24 Ağustos 2023 15:59

    Naci Ağbal bunu 3 sene önce yapmak istedi RTE engelleri döviz % 337 artı halk fakirleşti yapılması o zamanlar bu idi.Sonra diyorki RTE benden ekonomyi bilen yoktur diye.Bunu zamanın yapsa dolar kuru şimdi 10-15 TL geçmek konut ve arsa emlak fiyatları patlamaz enflasyon patlamaz idi bir grup zümreye KKM adı altında yıllarca % 50 faiz verince nasıl oluyor.Nurettin Nebati ekonominin içine iyice etti bizleri mahvetti doları patlattı şimdi de o zenginler bugün doları bir daha sattı zengin yine zengin oldu şimdi de yüksek faize paraları yatırıp bir daha zengin olacaklar.

  • Vatandaş24 Ağustos 2023 15:57

    Yapısal reformlar gerekli Tam rekabet piyasa ortamı sağlanmalı HERKES WHATSAP GURUPLARI kurarak örgütlü fiyat kararlar alıyor... Devlet otoritesi kendi sistemi içinde böyle durumlarda, piyasaya temsili örnek olarak mal ve hizmette girmelidir.  Üretilen ve tüketilen mal ve hizmeti, üretim kapasitesi vb. anlık takip sistemini şeffaflaşma reformu  ile piyasaya açmalıdır. YENİLİKÇİ PİYASA ŞARTLARI GEREKLİ 

  • Gerçek24 Ağustos 2023 15:48

    Evet hayatta bir gerçek Doğal kaynak, Emek > Üretim = Mal ve Hizmet. Mal ve hizmet gerçeği üzerinden,  Uygulanan tasarlanan Para ve Faiz sistemi illüzyonu. Yaratıcı da diyor ki ahlaklı ticaret yap. Faiz sistemi kullanma. Savaş açmış olursunuz belirtiliyor. Kime Bireye ve toplum yöneticilerine. Sonuç Faizsiz sistem kuracaksınız. Üretim ve tüketimde faizsiz sistem kurarak  karşı duruşunuzu göstermiş oluyorsunuz. Yada hiç girmeyeceksiniz bu işere. O yüzden Faiz sistemi ile iş yapıp, borç alıp, üretim tüketim işlemlerinizi  buradan yapıp, yok eksi faiz, artı faiz, düşük yüksek fark etmez karşı olmazsınız.  :D  :D  :D SIFIR OLACAK KURAL  BU doğrultuda İktisat POLTİKASI ve SİSTEMİ kuracaksın. 

  • Turkogluturk24 Ağustos 2023 15:37

    Nacinin ne sucu vardi.ingiliz olmasa 2arti 2 dort eder desek inanmauacak. Bu takunyalilar.

  • okiman0724 Ağustos 2023 15:24

     :D  :D  :D  :D  :D  :D 

  • uzman24 Ağustos 2023 15:06

    öncelikle yargı reformu ekonominin vazgeçilmezi .nerde yok .tuik rakamları doğrumu ianıyormu neden acil önlem almıyor güveni sarsıyor bilmiyormu .tuikle olmaz .birde 15 milyon surili afgan başka ırklar ne işleri var ülkemde .asıl önemli olan eğer insanların yemeğe ekmeğe ulaşımını istiyorsa neden taşıyıcı tır kamyonların mazotundan ötv yi kaldırmıyorsunuz.vede neden emekliye zam hala yok .zammı yap düzelttim de tuik rakam açıklasın baın bakın densin vay bee .