E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek, G20 temaslarını tamamladı ---

Bakan Şimşek, G20 temaslarını tamamladı

Bakan Şimşek, G20 temaslarını tamamladı
18 Temmuz 2023 - 09:39 borsagundem.com

Bakan Şimşek, Hindistan'daki G20 toplantılarını tamamlayarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erkan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turuna katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya doğru yola çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yoğun görüşmelerde bulundukları Hindistan'daki G20 toplantılarını tamamladı.

Şimşek ve Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turuna katılmak üzere Doha'ya hareket etti.

Dünya Bankası Başkanı Türkiye'ye gelecek

Bu arada, Erkan'ın, ABD'de çalıştığı dönemden arkadaşı olan Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga'nın yakın zamanda Türkiye'ye gelerek Erkan'a makamında "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmak istediği öğrenildi.

Erkan ve Banga'nın uzun süre ABD'de birlikte çalıştıkları belirtildi.

Şimşek yoğun temaslarda bulunmuştu

Şimşek, toplantılarda, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Dünya Bankası Başkanı Banga, Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Lawrence Wong, AB Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Komiseri Paolo Gentiloni, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Odile Renaud-Basso ve Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile görüşmüştü.

Temaslarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şimşek, "Sorunsuz bir şekilde organize edilen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığı ve büyük misafirperverliği için Hindistan'ı tebrik etmek istiyorum. Eylül ayında 'Tek dünya, tek aile, tek gelecek' odaklı G20 Liderler Zirvesi'ni sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.
 

Şimşek, Yellen ile görüştü

 

Bakan Şimşek imzaladı! Kamu kurumlarına tasarruf genelgesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssk Emekli 19 Temmuz 2023 14:31

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL18 Temmuz 2023 10:32

    Ne kadar çok görüşür isek o kadar döviz patlıyor.Bence bunun yerine artık yurtdışından otomobil gibi gereksiz ve lüks ürünlerin ithalatını yaşaksalayın daha yenimi uyandınız.

  • Bakan Mehmet18 Temmuz 2023 10:27

    Bakanım Doları 19 dan aldınız 1 ayda 27 getirdiniz. Yuzde 50 devaluasyon. Gorunen o ki sizde Zirve de bırakıcaksınız. Artık su cok itibarliyim ayaklarını da bıraksak bence. Sizi ozel sektorde kimse ise almaz. 

  • Bakanım Canım benim canım benim18 Temmuz 2023 10:21

    Sayın Bakanım istifa etmeyi yol yakınken daha fazla itibar kaybetmeden ayrılmayı dusunuyormusunuz? Bugun yine kontrollu devaluasyon yapıyorsunuz yoksa dıjjjjjjjjjjj gucler mi dersiniz rasyonel bakarak

  • süslü sülü18 Temmuz 2023 10:00

    eyyy batı, sana muhtacııızzz