E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Pakdemirli'den, Arhavi'deki taşkına ilişkin açıklama---

Bakan Pakdemirli'den, Arhavi'deki taşkına ilişkin açıklama

Bakan Pakdemirli'den, Arhavi'deki taşkına ilişkin açıklama
22 Temmuz 2021 - 19:11 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Arhavi ilçesi Kapistre Deresi ve yan kolları üzerinde herhangi bir baraj tesisimiz yoktur" dedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Artvin'de yaşanan sel felaketinin bir barajın kapaklarının patlaması sonucu meydana geldiği iddialarına açıklamada getirdi.

Bakan Pakdemirli Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Arhavi ilçe merkezindeki taşkının, baraj patlaması sonucu meydana geldiğine dair asılsız haberler çıkmıştır. Arhavi ilçesi Kapistre Deresi ve yan kolları üzerinde herhangi bir baraj tesisimiz yoktur. Bu vesileyle Artvin'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşlarımızın yanındayız. Ekiplerimiz sahada yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan sel açıklaması: Bir kişinin hastaneye nakli yapıldı

 

8 gün sonra yine sele teslim oldular

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ordu23 Temmuz 2021 11:40

    Ordu ilinde bulunan güzide şelaleler ve dereler hesler yüzünden kurudu. Hesler arada sırada kapakları açıyor ve su 10 saniyede dereyi dolduruyor. Kapandığında su tekrar bitiyor. Normal yağışla toprağa düşen su ile, kapaklar açıldığında akan suyun debisi arasında olağanüstü fark yok mu? Bu işi uzmanı bilir. Ancak vatandaş olarak diyorum ki, o derede ekosistem habitat zarar görmüş. Hani insan beslenmesinde farklılık oluşturan dere balıklarımız nerede? Bitkilerimiz yosunlarımız ben değişimi çıplak gözle görebiliyorum. Göremeyenede ne anlatsak boş. Enerji üretmek için bir sürü yöntem var. Yeni nesil binalara güneş enerji paneli zorunlulugu getirilebilir. Güneş tarlaları, rüzgar santralleri vs. Ama tatlı su canlı yaşamı için çok daha önemli.

  • Bnb23 Temmuz 2021 08:39

    Gostermelik mimari coktu. Osmanli selcuklu kopruleri ayakta hala. Dagdan denize ulasmak isteyen su onune set gibi yol yap. Yol altiba 1 metre genislikte yol alti su yolu yap. Su dagdan gelirken heyelanla geliyor, su yollari kapaniyor, tikaniyor. Sonra sel oldu. Allah dan deniyor. Bilgisizce yapilan su yollari suclu.gel izle gor yasa sonra proje ciz.

  • şom ağızlı22 Temmuz 2021 23:26

    yeni yapılan çoruh nehri üzerideki avrupanın birinci,dünyanın 3.büyük baraj yıkılmış olabilir.bu durumda akp hükümeti büyük oy kaybadip CHP nin oyları patlama yapar.

  • ASTOR23 Temmuz 2021 08:34

    CHP DEGİL GERİ ZEKALI MİLLET İTTİFAKI.

  • bahaneci22 Temmuz 2021 20:58

    oncelikle gecmis olsun.olenler icin Allah Rahmet eylesin.dere yataklarini sikistirin/daraltin/yerlesim alani yapin,..yuzyillarca insanlar aptaldami yerlasim yerlene yamaclara yapmislar.tabi burda o cevrenin yoneticilerine zeka testini sokacaksin....su yollarina ve yataklarina yapilasmaya izin verdilerse....

  • Selim22 Temmuz 2021 20:20

    Suyun hafızası vardır. Gittiği yeri unutmaz. Doğal sistemi rant için insan eliyle bozarsak seller kaçınılmaz olur. İstanbulda kanal projesi ile tatlı su kaynakları ve göllerin dengesi değiştiğinde onada deriz alakası yok. Heslerin alakası yok. Barajların alakası yok.Bizim hiç suçumuz yok. Belalar Allahtan sabredelim deriz. Adını söylerken bile kalbimi titreten Rabbim belayı neden insanogluna versin ki? Hataları görmemezlikten gelemeyiz. Böyle hissediyorum ve üzülüyorum.

  • rest22 Temmuz 2021 23:39

    salakca yaptığın yorum için seni kutluyor,başarılarının devamını diliyorum.böyle devam et.iyiki varsın.

  • Selim22 Temmuz 2021 23:23

    Ben hissettiklerimi yazdım, siz saldırgan tutum sergilemişsiniz. Selin sebebini bilemeyiz tabiki ancak Artvinde baraj var.Deriner Barajı, Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde, enerji üretmek amacıyla 1998 yılında inşasına başlanmış bir barajdır. Sahip olduğu 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, Dünya'nın 6. yüksek barajıdır.

  • Bir yorum22 Temmuz 2021 21:49

    Salağa bak!  Yaptığı yoruma bak.  Be  Allah ın sersemi   o yapılan barajı  görseydin rant mı cant mı görürdün!   Barajlar suyu biriktirir seli önler!  O bölgede baraj olsaydı büyük ihtimal bu kadar can kaybı olmayacaktı.  Yorum yapmadan önce haberi bir oku!